Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Χθες βράδυ Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 στην αίθουσα των εφήβων και νέων στην Παλλάδα της Τήνου έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας της νεολαίας μας.
Στην αρχή έγινε ο αγιασμός και η ευλογία των παρόντων καθώς και της αίθουσας από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο. Παρέστησαν ο Εκκλησιαστικός Παραστάτης π. Ιωάννης Σκλάβος και τα μέλη της Επιτροπής για την ποιμαντική της νεολαίας
Μετά την ευλογία και τον αγιασμό έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας από τον Αρχιεπίσκοπο, τον Εκκλησιαστικό Παραστάτη και τον πιο νέο της παρέας.
Ο Σεβασμιότατος ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και μακάρι, είπε, «όπως τώρα κόβουμε αυτή τη Βασιλόπιτα σε τέσσερα ίσα μέρη έτσι και οι ηγέτες των κρατών να μοιράζουν την πίτα των υλικών αγαθών της γης σε ίσα μέρη για να μην υπάρχουν αδικίες και ανισότητες».
Η τυχερή της βραδιάς, Ελίνα Φωσκόλου, παράλαβε από τον Αρχιεπίσκοπο μία όμορφη ασημένια εικόνα της Αγίας Οικογενείας.
Στη συνέχεια έγινε και κλήρωση ενός δώρου προσφορά της ίδιας της νεολαίας το οποίο και έπεσε στην Γεωργία Φωσκόλου.
Ευχόμαστε και οι δύο κοπέλες αυτές να είναι πάντα τυχερές στη ζωή τους και όλα τα άλλα μέλη των εφήβων και των νέων να έχουν την ίδια τύχη με τη δική τους
Η ομάδα των εφήβων και νέων, με τη βοήθεια της επιτροπής και του εκκλησιαστικού παραστάτη, δίνουν μία εικόνα χαρούμενης νεολαίας. Μακάρι η Εκκλησία να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα, που διαθέτει, ώστε αυτή η χαρά να μην είναι ευκαιριακή αλλά συνεχής και ανεξάρτητη από όσα επιφυλάσσει η γήινη ζωή.
Φαίνεται ότι η καλή προσπάθεια του εκκλησιαστικού παραστάτη και το συνεχές χαμόγελο των μελών της επιτροπής επηρεάζουν θετικά και αποτελεσματικά τις ευαίσθητες καρδιές των εφήβων μας.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

9η Κυριακή του Έτους

  9η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (B)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 25[24], 16.18                          Κοίταξέ με και ελέησέ με, Κύριε, επειδή είμαι μόνος και δυστυχισμένος.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 8ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2 Μαρτίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου