Η ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΡΟΔΑΡΙΟΥ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ  ΜΑΡΙΑΣ Α΄ ΤΗΣ ΣΚΩΤΙΑΣ

«ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 

Πρόκειται για το χρυσό Ροδάριο που ανήκε στη Μαρία, Βασίλισσα των Σκωτσέζων και το οποίο εκλάπη μαζί με άλλα αντικείμενα αξίας άνω των 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων από το Κάστρο Arundel στο Δυτικό Σάσεξ της νότιας Αγγλίας, στις 21 Μαΐου 2021.
Η Μαρία Α΄ της Σκωτίας γνωστή και ως Mary Stuart θεωρούταν από πολλούς Άγγλους Καθολικούς νόμιμη διάδοχος του βασιλικού θρόνου. Παρέμεινε φυλακισμένη για 18 χρόνια από την ξαδέλφη της την Βασίλισσα Ελισάβετ Α΄ και καταδικάστηκε σε εκτέλεση για τη φερόμενη συμμετοχή της σε σχέδιο δολοφονίας της. Η εκτέλεσή της πραγματοποιήθηκε στο κάστρο Fotheringhay στο Northamptonshire στις 8 Φεβρουαρίου 1587.

Η Μαρία πέρασε τις τελευταίες ώρες της στην προσευχή και τα τελευταία της λόγια ήταν «In manus tuas, Domine, commendo spiritum meum» («Στα χέρια σου, Κύριε, εμπιστεύομαι το πνεύμα μου»).
Εκτός από το Ροδάριο, οι δράστες πήραν πολλά φλιτζάνια που ήταν διακοσμημένα με βασιλικά στέμματα και άλλα χρυσά και ασημένια αντικείμενα. «Το Ροδάριο έχει μικρή εγγενή αξία ως μέταλλο, αλλά ως κομμάτι της οικογενειακής ιστορίας του Χάουαρντ και της κληρονομιάς του έθνους, είναι αναντικατάστατο», δήλωσε η Αστυνομία του Σάσεξ, ενώ η πραγματική αξία αντικειμένων που εκλάπησαν δεν μπορούν να υπολογιστούν με οικονομικούς όρους.

(πηγή: catholicnewsagency.com)
πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου