Η ΚΑΡΙΤΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ “ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ” ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

“Έκλαψα μπροστά σ` αυτόν που ήρθε να καταστρέψει το σπίτι μου, όπου ζούσα 50 χρόνια” δηλώνει ο πατέρας 5 παιδιών, Razak Musih.
H κυβέρνηση της πολιτείας Sindh αποφάσισε να επεκτείνει το σχέδιο πόλης στις όχθες του ποταμού Gujhar Nullach. Στο βωμό της ανάπτυξης έπρεπε να γκρεμισθούν 4.000 σπίτια, ανάμεσά στα οποία 450 Καθολικών οικογενειών, όπως του ανωτέρω! Ελπίζω να μην αναρωτηθήκατε αν οι ιδιοκτήτες αποζημιώθηκαν…
Ο Razak Musih αναγκάσθηκε να μισθώσει νέα κατοικία, αντί μηνιαίου μισθώματος 86 περίπου ευρώ, ποσό τεράστιο για το μόνο εργαζόμενο μέλος της 7μελούς οικογένειάς του.

Η “Κάριτας Πακιστάν – Καράτσι” έσπευσε να βοηθήσει τις 80 πιο φτωχές και έχουσες άτομα με ειδικές ανάγκες από τις Καθολικές οικογένειες που πλήγηκαν.
Στα πλαίσια του προγράμματος “food & nutrition”, που χρηματοδοτείται και απ΄ την Ιταλική Κάριτας, διένειμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.
Τους ανθρώπους που “βρέθηκαν στο δρόμο” έσπευσαν να ενισχύσουν ψυχολογικά ο εφημέριος του Αγίου Ιούδα π. Mario Rodrigues και τα στελέχη της Κάριτας Amjad Gulzar: Εκτελεστικός Διευθυντής και Mansha Noor, Εκτελεστικός Γραμματέας. Υποσχέθηκαν επίσης να πιέσουν την τοπική Κυβέρνηση γι` αποκατάσταση σε άλλα σπίτια ή για αποζημίωση.
H Πακιστανική Κάριτας, με τη βοήθεια της Διεθνούς Κάριτας, προωθεί, μικρά αναπτυξιακά έργα για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων της χώρας. Όμως το κόστος στέγασης τόσων οικογενειών είναι δυσβάστακτο χωρίς κρατική βοήθεια.

Πληροφορίες / φωτογραφίες από AsiaNews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Κ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

15η Κυριακή του Έτους

15η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (B)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 17[16], 15                         Εγώ, Κύριε, μες στη δικαιοσύνη, θα δω το πρόσωπό Σου, θα χορτάσω

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ Σάββατο 13 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου