Η ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Η ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχόμενη στο Μοναστηριακό  Ναό του Αγίου Αντωνίου στην Παλλάδα της Χώρας Τήνου διήμερο προσευχής για την πνευματική ενίσχυση  των έργων αγάπης  της Κάριτας Νάξου-Τήνου. Με βάση ένα πρόγραμμα που  είχε ετοιμάσει η ομάδα  των εθελοντών της Κάριτας Τήνου και  το οποίο είχε δοθεί σε όλες τις ενοριακές κοινότητες  μας,  κλήθηκαν οι πιστοί να στηρίξουν το έργο της Κάριτας και με τη δύναμη της προσευχής τους.

Το διήμερο άρχισε με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας την οποία τέλεσε ο Εκκλησιαστικός Παραστάτης της Κάριτας Νάξου-Τήνου  π. Νικόλαος Ψάλτης και στη συνέχεια έγινε η έκθεση του Παναχράντου Μυστηρίου η οποία παράμεινε μέχρι τις 9 το βράδυ

Ακολούθησαν στιγμές προσωπικής προσκύνησης, η απαγγελία του Αγίου Ροδαρίου και η παρουσίαση της σκέψης της ημέρας από τον π. Ριχάρδο  με θέμα: «ευσπλαχνία θέλω και όχι τις θυσίες»(Μτ. 9,13).

Στο τέλος ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος έδωσε την ευλογία με το Αγιώτατο Μυστήριο.

Και η δεύτερη ημέρα άρχισε στις 6 το απόγευμα με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας την οποία τέλεσε  ο π. Δημήτριος και συλλειτούργησε μαζί του ο  π. Μάρκος Φώσκολος. Στη συνέχεια έγινε και πάλι η έκθεση του Παναχράντου Μυστηρίου για προσωπική προσκύνηση.

Κάποια στιγμή ο Αρχιεπίσκοπος παρουσίασε  το Ροδάριο της Θείας Ευσπλαχνίας και στη συνέχεια το απήγγειλαν όλοι οι παρόντες  στο Ναό.

Ο π. Ιωάννης Σκλάβος αργότερα τέλεσε την Ακολουθία του δρόμου του Σταυρού. Τελέστηκε η Ακολουθία του δρόμου του Σταυρού. 

Τη σκέψη της ημέρας :«Να είστε σπλαχνικοί όπως σπλαχνικός είναι και ο Πατέρας σας» (Λκ. 6,36), παρουσίασε ο π. Μάρκος Φώσκολος.

Το βράδυ στις 9 τελέστηκε η Ακολουθία του Εσπερινού από τον π. Φραγκίσκο κατά τον οποία ψάλθηκε εκτεταμένος Ύμνος της Θείας Ευσπλαχνίας και  στο τέλος έδωσε  την ευλογία με το Πανάχραντο Μυστήριο.

Στο τέλος του διημέρου προσευχής ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε την ομάδα των εθελοντών της Κάριτας Τήνου για την τέλεια οργάνωση του  αλλά και τους πολλούς πιστούς που συμμετείχαν ενεργά σ’ αυτό.

Έτσι ολοκληρώθηκε ένα όμορφο διήμερο προσευχής με μία ποικιλία ιεροτελεστιών που βοήθησε  όλους τους παρόντες να καταλάβουν ότι δεν είναι δυνατόν ο χριστιανός από μόνος να κάνει έργα αγάπης, χωρίς τη δύναμη της προσευχής. Αυτή είναι η πεποίθηση της Κάριτας Νάξου-Τήνου γι’ αυτό και επιμένει στη ετήσια διοργάνωση του διήμερου προσευχής.

Παράλληλα με το διήμερο προσευχής στην αίθουσα του Αγίου Αντωνίου δίπλα από το Ναό όλες τις ώρες των ιεροτελεστιών προβαλλόταν εικόνες από τη ζωή και τη δράση της Κάριτας.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τους διοργανωτές του διημέρου προσευχής και αυτά τα συγχαρητήρια δεν τα δίνουμε μόνο μέσω αυτού του δημοσιεύματος,  αλλά και με την αθρόα συμμετοχή των πιστών που απέδειξε ότι συμμερίζονται απόλυτα τη σκέψη και το έργο της Κάριτας. 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 18-19.5.2024

Οικισμός Ενορία  18 -19 Μαΐου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 18/5 Σάββατο   18.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου 18/5 Σάββατο   09.00 Θεία

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 17 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου