Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

 

 

Το απόγευμα της Τρίτης 10 Νοεμβρίου, ο Αξιότιμος Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Φίλης, μετά από δική του πρόσκληση, δέχθηκε την επίσκεψη των μελών της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας στην Ελλάδα.
Από την Ιερά Σύνοδο παρέστησαν ο Πρόεδρος της Σεβασμιότατος Π. Φραγκίσκος Παπαμανώλης και πρώην Επίσκοπος Σύρου-Θήρας και Κρήτης, ο Αντιπρόεδρος Σεβασμιότατος Π. Νικόλαος Φώσκολος, ο Σεβασμιότατος Π. Νικόλαος Πρίντεζης Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Αποστολικός Τοποτηρητής της Καθολικής Επισκοπής Χίου(Λέσβου και Σάμου), Ο Σεβασμιότατος Π. Ιωάννης Σπιτέρης, Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας-Ζακύνθου-Κεφαλληνίας και Αποστολικός Τοποτηρητής του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης, ο Σεβασμιότατος Π. Σεβαστιανός Ροσσολάτος Αρχιεπίσκοπος των Καθολικών της Αθήνας και Αποστολικός Τοποτηρητής της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Ρόδου, ο Σεβασμιότατος Π. Πέτρος Στεφάνου Επίσκοπος Σύρου, Θήρας και Κρήτης και ο Έξαρχος των Αρμενίων Καθολικών στην Ελλάδα, Πανοσιολογιότατος Π. Ιωσήφ Bezanian.
Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου συνόδευε ο Νομικός κ. Νικόλαος Δούναβης, μέλος του Νομικού Συμβουλίου της Καθολικής Ιεραρχίας στην Ελλάδα.
Η συνάντηση στην οποία ήταν παρών και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου κος Γεώργιος Καλαντζής, έγινε μέσα σε μία πολύ καλή ατμόσφαιρα και ο κ. Υπουργός θέλησε να ενημερωθεί και για τα προβλήματα που απασχολούν το Εκκλησιαστικό Νομικό πρόσωπο της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα.
Οι Ιεράρχες ενημέρωσαν τον κ. Υπουργό για θέματα που τους απασχολούν και αφορούν την αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και όχι μόνο.
Ο κ. Υπουργός άκουσε με ενδιαφέρον και προσοχή τα αιτήματα των Ιεραρχών και δήλωσε ότι θα ασχοληθεί με αυτά και θα υπάρξει σύντομα η απάντηση του Υπουργείου, ιδιαίτερα για τα θέματα που αφορούν την Παιδεία.
Οι Ιεράρχες διαπίστωσαν τις καλές προθέσεις του κ. Υπουργού και έφυγαν από το Υπουργείο ικανοποιημένοι και με την ευχή να υπάρξουν και άλλα Υπουργεία, που θα ήθελαν να γνωρίσουν από κοντά την Ιερά Σύνοδο της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα.
Η εκάστοτε Κυβέρνηση οφείλει να γνωρίζει από πρώτο χέρι το οργανωμένο πνευματικό και κοινωνικό έργο της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα, εφόσον τα ΜΜΕ αποσιωπούν το αποστολικό της έργο γίνεται προς όφελος των Ελλήνων πολιτών ανελλιπώς από το 12ο αιώνα.
+Ν 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2022     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου