Η Καθολική Εκκλησία στη Ρωσία επανεξετάζει υποψηφιότητες Αγίων 

Στις 21 Μαΐου 2021 έλαβε χώρα η 10η συνεδρίαση του Επαρχιακού Εκκλησιαστικού Δικαστηρίου, για την επανέναρξη των διαδικασιών μακαριονυμίας κάποιων Χριστιανών Καθολικών του 20ου αιώνα.
Με αυτό τον τρόπο η Εκκλησία στη Ρωσία ευελπιστεί πως θα αναγνωριστούν επισήμως ως Μάρτυρες για την πίστη τους.
Της συνεδρίασης προΐστατο ο Αρχιεπίσκοπος Paolo Pezzi, της Αρχιεπισκοπής της Μητέρας του Θεού, στη Μόσχα.

Η διαδικασία γνωστή με την ονομασία «Η υπόθεση για τη μακαριονυμία ή την ανακήρυξη των Μαρτύρων των Δούλων του Θεού, του Επισκόπου Αντωνίου Μαλέκι, Τιτουλάριου Επισκόπου Dionysianensis, Αποστολικού Διαχειριστή του Λένινγκραντ και εννέα συντρόφων, που σκοτώθηκαν από μίσος για την πίστη».

Όλοι οι υποψήφιοι πέθαναν μετά τη Ρωσική Επανάσταση και το Μπολσεβίκικο κόμμα της Σοβιετικής Ένωσης.

Η επανέναρξη των εργασιών δίνει τη δυνατότητα στην Αρχιεπισκοπή να προωθήσει τη διαδικασία της μακαριονυμίας εκείνων των Δούλων του Θεού που έζησαν και εργάστηκαν στα εδάφη της σημερινής Ρωσίας και των οποίων η ευλάβεια είναι καλά εδραιωμένη.

Έτσι μέσα σε λίγα χρόνια, θα είναι δυνατό να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της διαδικασίας που γίνεται σε επαρχιακό επίπεδο ώστε να μεταφερθούν οι υποθέσεις στην Ιερά Σύνοδο για τις Αγιωνυμίες.

(πηγή: catholicnewsagency.com)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

«Σώμα Χριστού» στον απόστολο Παύλο

«ΣΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ Δύο τύποι εκκλησίας   Όπως είναι γνωστό, η διδασκαλία περί «Σώματος Χριστού» δεν είναι ενιαία στις Επιστολές του Αποστόλου Παύλου.

Προετοιμασία Μελλονύμφων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Στην Μετασυνοδική Αποστολική Παραίνεσή του ο Πάπας Φραγκίσκος γράφει: η συζυγική αγάπη που ενώνει τους συζύγους είναι μια αγάπη εξαγιασμένη, εμπλουτισμένη και φωτισμένη από

Angelus, 19 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα το Ευαγγέλιο μας δείχνει τον Ιησού που

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου