Η Καθολική Εκκλησία δίπλα στους πρόσφυγες της Χίου

Η Καθολική Εκκλησία δίπλα στους

πρόσφυγες της Χίου

 

Η Καθολική Εκκλησία δίπλα στους πρόσφυγες της Χίου

ΔΙΝΕΙ 60.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΜΕΡΣΙΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΟΡΙΑΤην ένταξη της Χίου αλλά και της Μυτιλήνης σε έκτακτο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου η φιλανθρωπική ΜΚΟ της Καθολικής Εκκλησίας «Caritas».

Το Πρόγραμμα, ύψους σε πρώτη φάση 60.000 ευρώ, ξεκινά στις 31 Αυγούστου, στη Χίο (Μερσινίδι), και στις 9 Σεπτεμβρίου στη Μυτιλήνη (Μόρια), και περιλαμβάνει, την παροχή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης (υπνόσακους, υποστρώματα και είδη υγιεινής) σε πρόσφυγες και μετανάστες που καταφθάνουν στα νησιά της Χίου, Μυτιλήνης, και θα διανεμηθούν από τους εθελοντές των Καθολικών ενοριών Χίου και Μυτιλήνης.

Ταυτόχρονα, το Πρόγραμμα αυτό στοχεύει στην ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού του δικτύου της Κάριτας στην Ελλάδα, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου η μέχρι τώρα παρουσία της Κάριτας ήταν ισχνή.

«Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση αυτού του Έκτακτου Προγράμματος, η διάρκεια του οποίου θα είναι 6 μήνες, οφείλεται στην αλληλεγγύη και την οικονομική στήριξη που έδειξε ολόκληρο το δίκτυο και ιδιαίτερα οι εθνικές Κάριτας της Ισπανίας, Αμερικής, Γερμανίας, Ολλανδίας και Βελγίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εφημέριος των Καθολικών της Χίου και Μυτιλήνης π. Λέων Κισκίνης. 

Πηγή: εφημερίδα Πολίτης Χίου.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση, 5 Οκτωβρίου 2022

  ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ   Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022   Κατήχηση περί διακρίσεως: 4. Τα στοιχεία της διακρίσεως. Η αυτογνωσία  

Από τον Άγιο Φραγκίσκο στη Μέση Τήνου

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, τελέστηκε με επισημότητα η Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην περιοχή Πεντόστρατο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου