Η ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ π. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΛΑΜΑΡΗ

Η ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ π. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΛΑΜΑΡΗ

Στην κατάμεστη εκκλησία στους Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξυνάρα, την Καθολική Μητρόπολη στους Αρχιεπισκοπής Νάξου Τήνου, πραγματοποιήθηκε η χειροτονία του ιεροδιακόνου π. Γεώργιου Παλαμάρη σε ιερέα χθες Κυριακή 20 Ιουλίου 2014. Η τελετή πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Νάξου Τήνου Ανδρου και Μυκόνου, π. Νικολάου Πρίντεζη. Παρόντες στην χειροτονία ο διευθυντής του Ελληνικού Κολεγίου της Ρώμης, όπου φοίτησε τα τελευταία χρόνια ως ιεροσπουδαστής, ο Υποδιευθυντής του ανωτέρου κολεγίου, εκπρόσωπος του κολεγίου της Πάδοβας, ο Πνευματικός του Πατέρας, συμφοιτητές του π. Γεώργιου,  στους ο ιερός κλήρος στους Τήνου και πλήθος ιερέων από στους εκκλησιαστικές επαρχίες στους Ελλάδος.(Σύρο, Νάξο, Αθήνα). 
Στην τελετή παρευρέθηκαν εκπρόσωποι στους Ορθοδόξου Εκκλησίας οι σεβαστοί πατέρες π. Νικόλαος Μαραγκός, Εφημέριος Αγίου Αντωνίου Στενής Τήνου  και ο π. Αγγελος Τζανουλίνος, Εφημέριος Αγίας Τριάδας Φαλατάδου Τήνου, ο Δήμαρχος Τήνου, ο Νεοεκλεγείς Δήμαρχος Τήνου, ο Έπαρχος Τήνου και ο Νεοεκλεγείς Έπαρχος, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού κλιμακίου Τήνου, Δημοτικοί και τοπικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου από την Τήνο, Σύρο, Αθήνα αλλά και άλλα  μέρη στους Ελλάδος. 

Κατά την χειροτονία όλοι οι ιερείς επέθεσαν τα χέρια στους στην κεφαλή του νέου ιερέα προσευχόμενοι για τον νέο ιερέα ενώ ο Σεβασμιότατος τον έχρησε με το Άγιο Μύρο της Χειροτονίας. 

Στην ομιλία του ο Σεβασμιότατος π. Νικόλαος έδωσε νουθεσίες στο νέο χειροτονημένο ιερέα λέγοντάς του αρετές που πρέπει να διακρίνει έναν ιερέα αλλά έκανε και κάλεσμα σε νέους και νέες που θέλουν να ακολουθήσουν το δρόμο που επέλεξε ο στους ιερέας να μην διστάσουν και να το κάνουν γνωστό διότι ο θερισμός είναι πολύς και οι εργάτες λίγοι.

Ο νέο χειροτονηθείς π. Γεώργιος στην ομιλία του ευχαρίστησε στους γονείς του, τον Σεβασμιότατο π. Νικόλαο, συγγενείς και όσους συνέβαλαν τόσο για την τελετή όσο και στην καλλιέργεια στους ιερατικής κλίσης του αλλά έδωσε και την υπόσχεση να εργαστεί αναλογιζόμενος το νέο ρόλο του μέσα στην εκκλησία. 

Χαιρετισμούς απέστειλαν ο Μητροπολίτης Πάρου Νάξου Σεβασμιότατος κ. Καλλίνικος και ο Επίσκοπος Γρατιανουπόλεως Σεβασμιότατος Δημήτριος.

Στο τέλος προσφέρθηκε πλούσιο κέρασμα στους παρευρισκόμενους από την οικογένεια του νέου Ιερέως.

 

Επιμέλεια φώτο και κειμένου
Μάριος Φώσκολος

 [module-227]

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

26η Κυριακή του Έτους, Κύκλος Γ   Ο χρόνος και η αιωνιότητα είναι δύο στοιχεία που σήμερα παρουσιάζονται και στα τρία βιβλικά αναγνώσματα. Το ευαγγέλιο

25 Σεπτεμβρίου μνήμη της Αγίας Ευφροσύνης

  Πρόκειται για μια αγία όχι ιδιαιτέρα διαδεδομένη στη Δύση. Γεννήθηκε μεταξύ των ετών 410 και 413 στην Αλεξάνδρεια και ήταν κόρη ενός εύπορου αξιωματικού

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου