Η ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ π. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΛΑΜΑΡΗ

Η ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ π. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΛΑΜΑΡΗ

Στην κατάμεστη εκκλησία στους Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξυνάρα, την Καθολική Μητρόπολη στους Αρχιεπισκοπής Νάξου Τήνου, πραγματοποιήθηκε η χειροτονία του ιεροδιακόνου π. Γεώργιου Παλαμάρη σε ιερέα χθες Κυριακή 20 Ιουλίου 2014. Η τελετή πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Νάξου Τήνου Ανδρου και Μυκόνου, π. Νικολάου Πρίντεζη. Παρόντες στην χειροτονία ο διευθυντής του Ελληνικού Κολεγίου της Ρώμης, όπου φοίτησε τα τελευταία χρόνια ως ιεροσπουδαστής, ο Υποδιευθυντής του ανωτέρου κολεγίου, εκπρόσωπος του κολεγίου της Πάδοβας, ο Πνευματικός του Πατέρας, συμφοιτητές του π. Γεώργιου,  στους ο ιερός κλήρος στους Τήνου και πλήθος ιερέων από στους εκκλησιαστικές επαρχίες στους Ελλάδος.(Σύρο, Νάξο, Αθήνα). 
Στην τελετή παρευρέθηκαν εκπρόσωποι στους Ορθοδόξου Εκκλησίας οι σεβαστοί πατέρες π. Νικόλαος Μαραγκός, Εφημέριος Αγίου Αντωνίου Στενής Τήνου  και ο π. Αγγελος Τζανουλίνος, Εφημέριος Αγίας Τριάδας Φαλατάδου Τήνου, ο Δήμαρχος Τήνου, ο Νεοεκλεγείς Δήμαρχος Τήνου, ο Έπαρχος Τήνου και ο Νεοεκλεγείς Έπαρχος, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού κλιμακίου Τήνου, Δημοτικοί και τοπικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου από την Τήνο, Σύρο, Αθήνα αλλά και άλλα  μέρη στους Ελλάδος. 

Κατά την χειροτονία όλοι οι ιερείς επέθεσαν τα χέρια στους στην κεφαλή του νέου ιερέα προσευχόμενοι για τον νέο ιερέα ενώ ο Σεβασμιότατος τον έχρησε με το Άγιο Μύρο της Χειροτονίας. 

Στην ομιλία του ο Σεβασμιότατος π. Νικόλαος έδωσε νουθεσίες στο νέο χειροτονημένο ιερέα λέγοντάς του αρετές που πρέπει να διακρίνει έναν ιερέα αλλά έκανε και κάλεσμα σε νέους και νέες που θέλουν να ακολουθήσουν το δρόμο που επέλεξε ο στους ιερέας να μην διστάσουν και να το κάνουν γνωστό διότι ο θερισμός είναι πολύς και οι εργάτες λίγοι.

Ο νέο χειροτονηθείς π. Γεώργιος στην ομιλία του ευχαρίστησε στους γονείς του, τον Σεβασμιότατο π. Νικόλαο, συγγενείς και όσους συνέβαλαν τόσο για την τελετή όσο και στην καλλιέργεια στους ιερατικής κλίσης του αλλά έδωσε και την υπόσχεση να εργαστεί αναλογιζόμενος το νέο ρόλο του μέσα στην εκκλησία. 

Χαιρετισμούς απέστειλαν ο Μητροπολίτης Πάρου Νάξου Σεβασμιότατος κ. Καλλίνικος και ο Επίσκοπος Γρατιανουπόλεως Σεβασμιότατος Δημήτριος.

Στο τέλος προσφέρθηκε πλούσιο κέρασμα στους παρευρισκόμενους από την οικογένεια του νέου Ιερέως.

 

Επιμέλεια φώτο και κειμένου
Μάριος Φώσκολος

 [module-227]

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 30.9–1.10 2023

Οικισμός Ενορία 30 Σεπτεβρίου – 1 Οκτωβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023   Κατήχηση. Το αποστολικό ταξίδι στη Μασσαλία επί τη ευκαιρία των «Μεσογειακών Συναντήσεων»

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου