Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗ ΧΙΟ

Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗ ΧΙΟ


Αρχιερατική θεία λειτουργία πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου στον καθολικό καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου στο νησί μας, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Νάξου, Τήνου, Άνδρου, Μυκόνου και αποστολικού τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου, π. Νικολάου., προς τιμήν του Αγίου Βαλεντίνου-προστάτη των ερωτευμένων- και ενώπιον αποτμήματος των ιερών λειψάνων του.

Ο π. Νικόλαος αν και με πυρετό ήρθε και φέτος στη Χίο, αναφέροντας: «Είμαι ερωτευμένος με αυτή την εκκλησία την οποία υπηρετώ εδώ και 20 χρόνια…… και είμαι σήμερα μαζί σας να εορτάσουμε έναν Άγιο Βαλεντίνο. Έναν Άγιο, ο όποιος πιστός στο Ευαγγέλιο, υπηρέτησε τους ανθρώπους, δηλαδή υπηρέτησε το Θεό. Γιατί αυτό που δεν βλέπουμε δηλαδή τον Θεό, δεν μπορούμε να τον αγαπούμε, αν δεν αγαπούμε τους ανθρώπους που βλέπουμε».

Τα λείψανα του Αγίου θα παραμείνουν στη Χίο, μέχρι να υλοποιηθεί το έργο της αποκατάστασης του καθολικού ναού της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στη Μυτιλήνη.

Μέχρι το Μάιο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η τελευταία φάση των παρεμβάσεων στο εξωτερικό του ναού.

 

Πηγή: www.kounoupi.gr
 


 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

26η Κυριακή του Έτους (Α)

26η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (A)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Δαν   3,31.29.30.43.42 Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες με κρίση αληθινή. Αμαρτήσαμε σε όλα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου