Η Θεία Λειτουργία του Σεβασμιοτάτου στα Μοναστήρια Τήνου

Την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021, ο Αρχιεπίσκοπος π. Ιωσήφ τέλεσε την Θεία Λειτουργία της παραμονής της Αναλήψεως του Κυρίου, στο Προσκύνημα του Αγίου Ιωσήφ στα Μοναστήρια.
Πλήθος ευλαβών ήρθαν με ευλάβεια στον Άγιο Ιωσήφ και εκκλησιάστηκαν, τηρώντας πάντοτε τα μέτρα προστασίας που ορίζει η Πολιτεία.
Ο Σεβασμιότατος εξήγησε στο παρόν εκκλησίασμα το Ευαγγέλιο της Αναλήψεως, που αναγνώσθηκε πριν από τον διάκονο π. Μάριο, ενώ συνάμα υπογράμμισε το γεγονός πως αυτή είναι η πρώτη του επίσημη Θεία Λειτουργία ως νέος Αρχιεπίσκοπος μας.
Η επιλογή του Προσκυνήματος του Άγιου Ιωσήφ δεν ήταν τυχαία, αλλά γεμάτη συμβολισμούς. Ο νέος Αρχιεπίσκοπος μας θέλησε κατ´ αυτόν τον τρόπο να τιμήσει τον Άγιο προστάτη του και να αφιερώσει όλη την τοπική μας Εκκλησία στην πατρική προστασία του Αγίου.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τον λόγο πήρε ο π. Αλέξανδρος Πέρρος, υπεύθυνος του Προσκυνήματος, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του.
Τέλος ο Σεβασμιότατος χαιρέτησε έναν – έναν τους παρευρισκόμενους πιστούς, οι οποίοι του ευχήθηκαν για τα νέα αρχιερατικά του καθήκοντα.

π.Α.Π

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΙΞΤΟΥ Β’ ΠΑΠΑ ΡΩΜΗΣ

  Εκλέχτηκε Πάπας κατά την περίοδο των διωγμών και ύστερα από έντεκα μήνες θανατώθηκε για την πίστη του από τον αυτοκράτορα Βαλεριάνο. Κατά πάσα πιθανότητα

Το κήρυγμα της Κυριακής

19η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΚΥΚΛΟΣ Γ Ο Λόγος του Κυρίου επανέρχεται σε δύο θέματα που αναφέρθηκαν και την περασμένη Κυριακή, δηλαδή την προσκόλληση στα υλικά αγαθά

Εορτάστηκε η Παναγία των Χιόνων

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος εόρτασε πανηγυρικά ο παλιός ενοριακός Ναός του Χατζηράδου που είναι αφιερωμένος στην Παναγία των Χιόνων. Αποβραδίς, 4 Αυγούστου 2022,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου