Η Θεία Λειτουργία του Μυστικού Δείπνου στον Καθεδρικό Ναό

Τελέστηκε η Θεία Λειτουργία της ανάμνησης του Μυστικού Δείπνου του Κυρίου στον Καθεδρικό μας Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξυνάρα της Τήνου.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Νάξου Τήνου Άνδρου και Μυκόνου π. Ιωσήφ Πρίντεζης, μαζί του συλλειτούργησε ο π. Ιγνάτιος μοναχός του Τάγματος του Ενσαρκωμένου Λόγου και ο ιεροδιάκονος π. Μάριος Φώσκολος.

Ανεγνώσθησαν τα βιβλικά κείμενα ενώ ο Σεβασμιότατος κήρυξε τον Θείο Λόγο και το εκκλησίασμα έψαλε τους ύμνους κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.

Ο Σεβασμιότατος στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων τα ύψιστα  Μυστήρια που τελούνται στην Θεία Λειτουργία δηλαδή την σύσταση της Θείας Ευχαριστίας και της Ιεροσύνης καθώς και της εντολής του Κυρίου για αδελφική αγάπη.

Δ. Μάριος Φ.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 5ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 7 Φεβρουαρίου 2023   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (7, 1-13) Και

Ο σεισμός στην Τουρκία και Συρία…

Δυστυχώς ο σεισμός των 7.9 ρίχτερ που έπληξε Τουρκία και Συρία προξένησε μεγάλο αριθμό θυμάτων, που συνεχώς μεγαλώνει. Ο Πάπας Φραγκίσκος απέστειλε αμέσως συλλυπητήρια τηλεγραφήματα,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου