Η Θεία Λειτουργία του Μυστικού Δείπνου στον Καθεδρικό Ναό

Τελέστηκε η Θεία Λειτουργία της ανάμνησης του Μυστικού Δείπνου του Κυρίου στον Καθεδρικό μας Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξυνάρα της Τήνου.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Νάξου Τήνου Άνδρου και Μυκόνου π. Ιωσήφ Πρίντεζης, μαζί του συλλειτούργησε ο π. Ιγνάτιος μοναχός του Τάγματος του Ενσαρκωμένου Λόγου και ο ιεροδιάκονος π. Μάριος Φώσκολος.

Ανεγνώσθησαν τα βιβλικά κείμενα ενώ ο Σεβασμιότατος κήρυξε τον Θείο Λόγο και το εκκλησίασμα έψαλε τους ύμνους κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.

Ο Σεβασμιότατος στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων τα ύψιστα  Μυστήρια που τελούνται στην Θεία Λειτουργία δηλαδή την σύσταση της Θείας Ευχαριστίας και της Ιεροσύνης καθώς και της εντολής του Κυρίου για αδελφική αγάπη.

Δ. Μάριος Φ.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, 3 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Οίκος Αγίας ΜάρθαςΑ’ Κυριακή της Παρουσίας, 3 Δεκεμβρίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Α’ Κυριακή της Παρουσίας, στο

“Έλα Κύριε Ιησού = Maranathà”

«ΈΛΑ ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ = MARANATHA’». Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ     Η λειτουργική περίοδος της Παρουσίας ή του Ερχομού, αποτελεί «μνήμη» αιώνων ελπίδας της ανθρωπότητας

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου