Η ευχαριστήρια ομιλία του Αρχιεπισκόπου π. Ιωσήφ

Σεβασμιότατε κ.κ. Καλλίνικε σας ευχαριστώ για την παρουσία σας, μαζί με τους ιερείς σας, σε αυτή την σημαντική στιγμή για την Καθολική Εκκλησία στη Νάξο κι εμένα προσωπικά.

Ευχαριστώ τις πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές.

Επιθυμώ να έχω μία καλή συνεργασία με όλους σας για το καλό των κατοίκων των νησιών μας.

Ευχαριστώ τον Εφημέριο και το Ενοριακό Συμβούλιο, την χορωδία και όσους εργάστηκαν για να προετοιμάσουν την σημερινή ημέρα.

Ευχαριστώ όλους εσάς τους παρόντες για την εγκάρδια υποδοχή σας.

Νιώθω έκθαμβος με την ιστορία και την παράδοση αυτού του τόπου, στην οποία συνέβαλαν και τα διάφορα Μοναχικά Τάγματα που εργάστηκαν στη Νάξο, με τελευταίο των Αδελφών Ουρσουλινών.
Πράγματι μας άφησαν μια μεγάλη παρακαταθήκη.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Σεβ/τατο Νικόλαο για την ζεστή του υποδοχή στην Αρχιεπισκοπή, για την αγάπη και τον σεβασμό προς το πρόσωπό μου, για όλα όσα προετοίμασε για την αρχιεπισκοπική διαδοχή.
Ελπίζω να φανώ αντάξιός του στην Αρχιερατική μου διακονία.

+ Ιωσήφ, Αρχιεπίσκοπος Νάξου Τήνου 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 30.9–1.10 2023

Οικισμός Ενορία 30 Σεπτεβρίου – 1 Οκτωβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023   Κατήχηση. Το αποστολικό ταξίδι στη Μασσαλία επί τη ευκαιρία των «Μεσογειακών Συναντήσεων»

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου