Η Ευρώπη να ανοίξει την καρδιά και τις πόρτες της στους πρόσφυγες

Η Ευρώπη να ανοίξει την καρδιά και τις πόρτες της στους πρόσφυγες

Δεν πρέπει οι χώρες να κλείνουν τις πόρτες σε όσους έχουν ανάγκη, κι όμως, πολλές από αυτές και πολλές καρδιές έχουν κλείσει…
Κάπως έτσι ο Πάπας Φραγκίσκος για μία ακόμα φορά μίλησε για την προσφυγική κρίση, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που βρίσκουν τα σύνορα των χωρών της Ευρώπης κλειστά.
Στην γενική ακρόαση της Τετάρτης, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, εστίασε στο δράμα των προσφύγων, οι οποίοι όπως είπε «υποφέρουν στο ύπαιθρο, χωρίς τροφή και δε μπορούν να μπουν: δε νιώθουν ευπρόσδεκτοι».
Ο Πάπας Φραγκίσκος απευθυνόμενος στους πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί για να τον ακούσουν είπε: «Μου αρέσει πολύ να βλέπω χώρες και ηγέτες να ανοίγουν την καρδιά και τις πόρτες τους».
Την ίδια στιγμή, επισήμανε πως «πολλά αδέλφια» ζουν μία πραγματικά δραματική κατάσταση, μακριά από την πατρίδα τους και στα μάτια τους βλέπουν ακόμα τα συντρίμμια από τα σπίτια τους, το φόβο και την απώλεια των δικών τους.
«Και εμείς μπορούμε να ζούμε μερικές φορές ενός είδους εξορία, όταν η μοναξιά, η ταλαιπωρία, ο θάνατος μας κάνει να σκεφτούμε ότι έχουμε εγκαταλειφθεί από το Θεό. Πολλές φορές οι άνθρωποι που υποφέρουν νιώθουν εγκαταλελειμμένοι», συνέχισε ο επικεφαλής της Αγίας Έδρας και αναφερόμενος στους πρόσφυγες τόνισε ότι στην περίπτωσή τους πολλοί μπορεί να αναρωτηθούν «πού είναι ο Θεός;» όταν βλέπουν τις πόρτες των χωρών κλειστές.

Πηγή: protothema.gr
 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

1η Κυριακή της Παρουσίας (Β)

1η   ΚΥΡΙΑΚΗ  ΤΗΣ  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 25[24], 1-3                         Προς Εσένα, Κύριε, ύψωσα την ψυχή μου, Θεέ μου, ας μην

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου