«Η ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ»

«Η ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ»

Στην Ελλάδα η οικονομική κρίση καταστρέφει την κοινωνία σαν «κοριός», ενώ δεκάδες χιλιάδες μεταναστών είναι εγκλωβισμένοι εδώ, έχοντας καταφέρει να ξεφύγουν από τον πόλεμο και τη βία, σε ένα είδος «καθαρτηρίου» με μια Ευρώπη «τυφλή και κουφή» : η κραυγή καταγγελίας έρχεται από τον Εκλαμπρότατο Καρδινάλιο Francesco Montenegro, Πρόεδρο της Caritas Italiana, στη διάρκεια της ομιλίας του στην Αθήνα στη διάρκεια του Διεθνούς Συνεδρίου «Ελλάδα, το ευρωπαϊκό παράδοξο, μεταξύ κρίσης και προσφύγων» που οργάνωσε η Κάριτας Ελλάς, η Caritas Italiana και οι οργανώσεις Focsiv και Missio.
«Μια Ευρώπη που μοιάζει σήμερα να είναι «παράδοξο του ανθρώπου και του κόσμου, ενός μικρόκοσμου κι ενός μακρόκοσμου που δε λειτουργούν πια διότι έχουν χάσει την πορεία τους» συνέχιζε στην ομιλία τους και ανέφερε χαρακτηριστικά «φαίνεται η Ευρώπη να διαλύεται από τους εθνικισμούς, τάσεις φυγής, από τα τείχη που υψώνονται και από τα προσωπικά συμφέροντα που υπερισχύουν του συλλογικού συμφέροντος»
Επίσης, ο Καρδινάλιος επανέλαβε απόσπασμα του μηνύματος του Πάπα Φραγκίσκου, κατά την επίσκεψη στην Lampedusa, πόλη της Ιταλίας όπου καθημερινά κατέφθαναν εκατοντάδες μετανάστες. Συγκεκριμένα, ο Πάπας είχε καταγγείλει τότε την Παγκοσμιοποίηση της Αδιαφορίας που δυστυχώς είναι από τα σημεία των καιρών μας.
Ολοκληρώντας την ομιλία του συνέχισε ευχόμενος η Ευρώπη να μπορέσει να απαλλαχθεί από τον κακό της εαυτό, τα τείχη και τα σύνορα που χωρίζουν τον άνθρωπο από τον άνθρωπο, και να δώσει αγώνα ώστε να ανακτήσει τη χαμένη της αξιοπρέπεια και αξίες.

Πηγή caritas.gr
 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 5 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

5 Δεκεμβρίου μνήμη του Αγίου Σάββα του Οσίου

Γεννήθηκε στη Ματουλάσκη της Καισάρειας στην Καππαδοκία από χριστιανούς γονείς. Νεαρός ακόμα εισέρχεται στη σχολή ενός μοναστηριού στην ίδια πόλη. Εκεί ανακαλύπτει την κλήση του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου