Η ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΧΙΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΟ ΙΣΙΔΩΡΟ

Η ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΧΙΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΟ ΙΣΙΔΩΡΟ

Ο Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος και Αποστολικός Τοποτηρητής της Καθολικής  Επισκοπής Χίου αναχώρησε από την Τήνο την Τρίτη 12 Μαίου, μέσω Σύρου, για μία ποιμαντική επίσκεψη στα δύο ακριτικά νησιά του Αιγαίου, τη Χίο και τη Μυτιλήνη με την ευκαιρία της εορτής  και πανήγυρης προς τιμήν τoυ Αγίου Ισιδώρου, Χίου μάρτυρα των πρώτων χριστιανών χρόνων, πολιούχου της πόλεως Χίου και Προστάτη της Εκκλησιαστικής Επαρχίας Χίου.

Την Τετάρτη το πρωί, ο Αρχιεπίσκοπος είχε συνεργασία με θεσμούς και άτομα προκειμένου να τακτοποιηθούν ποιμαντικά και νομικά θέματα που αφορούν την Καθολική Επισκοπή Χίου.

Το απόγευμα της Πέμπτης τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία το ιστορικό Εκκλησάκι του Αγίου Ισιδώρου στην περιοχή Τάλαρος του Κάμπου Χίου από το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο και μαζί του συλλειτούργησαν ο Βικάριος της Επισκοπής Χίου π. Ριχάρδος και ο εφημέριος του Καθεδρικού μας Ναού Αγίου Νικολάου π. Λέων.

Η συμμετοχή των ευλαβών του Αγίου Ισιδώρου και των δύο δογμάτων ήταν πολύ καλή και τα παιδιά της ενορία έδωσαν μία όμορφη παρουσία με την ψαλμωδία που εξασφάλισαν πολύ όμορφα για τη Θεία Λειτουργία.

Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στο μαρτύριο του Αγίου Ισιδώρου και είπε στην συναγμένη Εκκλησία ότι καλά κάνουν καθολικοί και ορθόδοξοι να τιμούν μαζί τον άγιο Προστάτη το νησιού Άγιο Ισίδωρο εφόσον μαρτύρησε σε μία εποχή που η Εκκλησία ήταν ενωμένη. Μπορούν όλοι οι χριστιανοί μαζί απευθυνόμενοι στον άγιο: « Άγιε Ισίδωρε την οικουμένη σώσε, την ένωση των χριστιανών στην Εκκλησία δώσε».

Η ατμόσφαιρα που επικράτησε στο Ναό κατά την τέλεση της Θείας αλλά και μετά τη Θεία Λειτουργία ήταν φιλική και αδελφική και δημιουργεί μία εικόνα αισιόδοξη για το μέλλον της τοπικής μας Εκκλησίας.

Η κυρία Αγγέλα Μελέκου, είναι ο άγγελος φύλακας του Ναού. Πλησιάζει τα εκατό και της ευχόμαστε να ξεκινήσει και τη δεύτερη εκατονταετία της.

[module-447]

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου