Η επεξήγηση του λογότυπου και του αποφθέγματος του Αποστολικού ταξιδιού του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα

ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΟΣ

 

 

Λογότυπο:

Το λογότυπο για το Αποστολικό Ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα αντιπροσωπεύει την Εκκλησία ως ένα πλοίο που διασχίζει τα ταραγμένα νερά του κόσμου μας, με τον Σταυρό του Χριστού ως κατάρτι και τα ιστία του να οδηγούνται από τον άνεμο του Αγίου Πνεύματος. Το σχήμα των ιστίων παραπέμπει στην αλληγορική απεικόνιση του Πάπα, ο οποίος έρχεται ως φίλος της Ελλάδας, ενώ τα χρώματα του λογότυπου, κίτρινο και μπλε, συμβολίζουν τις σημαίες του Βατικανού και της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Απόφθεγμα:

Το απόφθεγμα «Ας ανοιχθούμε στις εκπλήξεις του Θεού», που αναγράφεται περιμετρικά των ιστίων, αποτελεί απόσπασμα από το Μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου για την 36η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας-WYD και η πλήρης πρόταση είναι: «Είθε να είμαστε όλο και πιο ανοιχτοί στις εκπλήξεις του Θεού, που επιθυμεί να φωτίζει αδιαλείπτως το μονοπάτι της ζωής μας». Καθώς η Ελλάδα αισθάνεται τις επιπτώσεις της πανδημίας και της πρόσφατης οικονομικής κρίσης, το σύνθημα εκφράζει την ελπίδα ότι η επίσκεψη του Πάπα θα φέρει μια αχτίδα φωτός για το μέλλον της Ελλάδας, μιας χώρας με βαθιά ριζωμένη πίστη και ένδοξο παρελθόν.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

  4η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΚΥΚΛΟΣ Α   Το σημερινό ευαγγέλιο αρχίζει ως εξής: «Όταν ο Ιησούς είδε τα πλήθη ανέβηκε στο όρος, κάθισε και

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου