Η επίσκεψη του Πάπα στη Τουρκία

Η επίσκεψη του Πάπα στη Τουρκία

Το Σαββατοκύριακο ο Πάπας Φραγκίσκος θα είναι ο τέταρτος Ποντίφικας που επισκέπτεται την Τουρκία σε μια προσπάθεια περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ Ορθόδοξης και Καθολικής Εκκλησίας.

"Η επίσκεψη του Πάπα θα είναι στα πλαίσια του διαλόγου μεταξύ των δύο Εκκλησιών που ξεκίνησε πριν από 50 χρόνια" αναφέρει το Οικουμενικό Πατριαρχείου με δήλωσή του προς το Πρακτορείο Anadolu.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι ένας από τους κύριους σταθμούς του Πάπα Φραγκίσκου στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Να αναφερθεί ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε επισκεφθεί μετά την εκλογή του Πάπα το Βατικανό και τότε τον προσκάλεσε στο Φανάρι.

Το Πατριαρχείο σε δήλωσή του συμπληρώνει ότι "η επίσκεψη του Πάπα δείχνει σεβασμό προς την Ορθόδοξη Εκκλησία. Αυτή η συνάντηση θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μας".

"Η ενότητα όλων των Εκκλησιών είναι η ειλικρινή μας επιθυμία" συμπληρώνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Τον περασμένο μήνα ο Πάπας Φραγκίσκος απευθυνόμενος προς τα Μέλη του Ιδρύματος Orientale Lumen Foundation in America, μεταξύ άλλων είχε εκφράσει την ελπίδα ότι όταν επισκεφθεί την Τουρκία "θα ξεπεραστούν τα εμπόδια που ακόμη χωρίζουν καθολικούς και Ορθοδόξους".

«Η επίσκεψη του Επισκόπου Ρώμης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και η νέα συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχου με το πρόσωπό μου θα αποτελέσουν απτές ενδείξεις της βαθιάς σχέσης που ενώνει τις αποστολικές έδρες της Ρώμης και της Κωνσταντινούπολης και της βούλησης να ξεπεράσουμε, μέσα σε αγάπη και αλήθεια, τα εμπόδια που ακόμη μας χωρίζουν», είχε τονίσει ο Πάπας Φραγκίσκος.

Πηγή:romfea.gr

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Αποκαταστάθηκε ο Ναός του Αγίου Ιωσήφ στη Χίο

Το πρωί της Τετάρτης, 7 Δεκεμβρίου, ο Αποστολικός Τοποτηρητής της Καθολικής Επισκοπής Χίου,  Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ, μαζί με τον Εφημέριο Χίου π. Λέοντα, επισκέφτηκαν τα

10 Δεκεμβρίου μνήμη της Παναγίας του Λορέτο

  Το προσκύνημα της Παναγίας του Λορέτο κτίστηκε στον τόπο όπου σύμφωνα με την παράδοση τοποθετήθηκε η κατοικία της Παναγίας που είχε μεταφερθεί με θαυματουργό

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 10 Δεκεμβρίου 2022                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου