Η επίσκεψη του Πάπα στη Τουρκία

Η επίσκεψη του Πάπα στη Τουρκία

Το Σαββατοκύριακο ο Πάπας Φραγκίσκος θα είναι ο τέταρτος Ποντίφικας που επισκέπτεται την Τουρκία σε μια προσπάθεια περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ Ορθόδοξης και Καθολικής Εκκλησίας.

"Η επίσκεψη του Πάπα θα είναι στα πλαίσια του διαλόγου μεταξύ των δύο Εκκλησιών που ξεκίνησε πριν από 50 χρόνια" αναφέρει το Οικουμενικό Πατριαρχείου με δήλωσή του προς το Πρακτορείο Anadolu.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι ένας από τους κύριους σταθμούς του Πάπα Φραγκίσκου στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Να αναφερθεί ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε επισκεφθεί μετά την εκλογή του Πάπα το Βατικανό και τότε τον προσκάλεσε στο Φανάρι.

Το Πατριαρχείο σε δήλωσή του συμπληρώνει ότι "η επίσκεψη του Πάπα δείχνει σεβασμό προς την Ορθόδοξη Εκκλησία. Αυτή η συνάντηση θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μας".

"Η ενότητα όλων των Εκκλησιών είναι η ειλικρινή μας επιθυμία" συμπληρώνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Τον περασμένο μήνα ο Πάπας Φραγκίσκος απευθυνόμενος προς τα Μέλη του Ιδρύματος Orientale Lumen Foundation in America, μεταξύ άλλων είχε εκφράσει την ελπίδα ότι όταν επισκεφθεί την Τουρκία "θα ξεπεραστούν τα εμπόδια που ακόμη χωρίζουν καθολικούς και Ορθοδόξους".

«Η επίσκεψη του Επισκόπου Ρώμης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και η νέα συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχου με το πρόσωπό μου θα αποτελέσουν απτές ενδείξεις της βαθιάς σχέσης που ενώνει τις αποστολικές έδρες της Ρώμης και της Κωνσταντινούπολης και της βούλησης να ξεπεράσουμε, μέσα σε αγάπη και αλήθεια, τα εμπόδια που ακόμη μας χωρίζουν», είχε τονίσει ο Πάπας Φραγκίσκος.

Πηγή:romfea.gr

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου