Η επίσκεψή μου στη Λέσβο συμβόλισε την ενότητα

 

Η επίσκεψή μου στη Λέσβο συμβόλισε την ενότητα

Ο ποντίφηκας αναφέρθηκε στο ταξίδι του στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια κηρύγματος στην πλατεία του Αγίου Πέτρου

Adtech Ad«Η επίσκεψή μου στην Λέσβο συμβόλισε την ενότητα, στο όνομα του ελέους, όλων των μαθητών του Κυρίου», τόνισε ο πάπας Φραγκίσκος απευθυνόμενος το μεσημέρι στους συγκεντρωμένους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Ο ποντίφικας ευχαρίστησε όσους τον συνόδευσαν με την προσευχή του, τονίζοντας ότι με την επίσκεψή του αυτή «μετέφερε την αλληλεγγύη της Εκκλησίας στους πρόσφυγες και τον ελληνικό λαό, μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο». Κάτι που, σύμφωνα με τον πάπα Φραγκίσκο, «συμβόλισε την ενότητα, στο όνομα του ελέους, όλων των μαθητών του Κυρίου».

AdTech AdΣτην συνέχεια, ο ποντίφικας θέλησε να τονίσει:

"Επισκεφθήκαμε έναν από τους καταυλισμούς των προσφύγων, οι οποίοι προέρχονται από το Ιράκ, την Συρία, το Αφγανιστάν, την Αφρική, από πολλές χώρες. Χαιρετήσαμε περίπου τριακόσιους πρόσφυγες, έναν έναν, με το Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. Ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, ορισμένα από τα οποία έζησαν τον θάνατο τον γονιών τους, είδαν συνοδοιπόρους τους να πεθαίνουν, να πνίγονται στην θάλασσα. Είδα πολύ πόνο. Συνάντησα και έναν νέο άνδρα, ο οποίος δεν ήταν ούτε σαράντα ετών, μαζί με τα δυο του παιδιά: ένας μουσουλμάνος ο οποίος ήταν παντρεμένος με μια χριστιανή κοπέλα: αγαπιόνταν και σέβονταν ο ένας τον άλλον. Αλλά, δυστυχώς, η κοπέλα αυτή θανατώθηκε, της έκοψαν τον λαιμό οι τρομοκράτες, επειδή δεν απαρνήθηκε τον Χριστό και δεν θέλησε να εγκαταλείψει την πίστη της. Πρόκειται για μάρτυρα της πίστεως. Και ο άνδρας της έκλαιγε γοερά".

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 24ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 22 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου