Η επέτειος του Επισκόπου

 

Η πρώτη επέτειος της επισκοπικής χειροτονίας του Αρχιεπισκόπου μας π. Ιωσήφ εορτάστηκε με κάθε επισημότητα στη Νάξο όπου βρισκόταν για τη χορήγηση του Μυστηρίου του Χρίσματος.

Τελέστηκε, τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου όπου μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο συλλειτούργησαν ο εφημέριος π. Γιώργος, ο π. Γιάννης, οι π.π. Ιωσήφ και Ιγνάτιος του Ενσαρκωμένου Λόγου και ο π. Ανδρέας επαρχιακός του Τάγματος.

Κατά τη διάρκεια της τελετής ευλογήθηκε το νέο εκκλησιαστικό όργανο που λίγες ημέρες νωρίτερα είχε καταφτάσει στην ενορία μας και με τον πλούσιο ήχο του εμπλουτίζει την υμνωδία, τη λατρεία και τη δοξολογία που αποδίδεται στον Τριαδικό Θεό μέσω της Λειτουργίας.

Ο Εφημέριος, στο όνομα όλης της Ενοριακής Κοινότητας, απεύθυνε τις ευχές και τις ευχαριστίες στον Αρχιεπίσκοπο προσφέροντάς του ως δώρο μια επισκοπική μίτρα.

Μετά την ιεροτελεστία στην Ενοριακή Αίθουσα οι παρόντες είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν στον Ποιμενάρχη τους τις ευχές τους.

πγπ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

«Σώμα Χριστού» στον απόστολο Παύλο

«ΣΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ Δύο τύποι εκκλησίας   Όπως είναι γνωστό, η διδασκαλία περί «Σώματος Χριστού» δεν είναι ενιαία στις Επιστολές του Αποστόλου Παύλου.

Προετοιμασία Μελλονύμφων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Στην Μετασυνοδική Αποστολική Παραίνεσή του ο Πάπας Φραγκίσκος γράφει: η συζυγική αγάπη που ενώνει τους συζύγους είναι μια αγάπη εξαγιασμένη, εμπλουτισμένη και φωτισμένη από

Angelus, 19 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα το Ευαγγέλιο μας δείχνει τον Ιησού που

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου