Η επέτειος του Επισκόπου

 

Η πρώτη επέτειος της επισκοπικής χειροτονίας του Αρχιεπισκόπου μας π. Ιωσήφ εορτάστηκε με κάθε επισημότητα στη Νάξο όπου βρισκόταν για τη χορήγηση του Μυστηρίου του Χρίσματος.

Τελέστηκε, τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου όπου μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο συλλειτούργησαν ο εφημέριος π. Γιώργος, ο π. Γιάννης, οι π.π. Ιωσήφ και Ιγνάτιος του Ενσαρκωμένου Λόγου και ο π. Ανδρέας επαρχιακός του Τάγματος.

Κατά τη διάρκεια της τελετής ευλογήθηκε το νέο εκκλησιαστικό όργανο που λίγες ημέρες νωρίτερα είχε καταφτάσει στην ενορία μας και με τον πλούσιο ήχο του εμπλουτίζει την υμνωδία, τη λατρεία και τη δοξολογία που αποδίδεται στον Τριαδικό Θεό μέσω της Λειτουργίας.

Ο Εφημέριος, στο όνομα όλης της Ενοριακής Κοινότητας, απεύθυνε τις ευχές και τις ευχαριστίες στον Αρχιεπίσκοπο προσφέροντάς του ως δώρο μια επισκοπική μίτρα.

Μετά την ιεροτελεστία στην Ενοριακή Αίθουσα οι παρόντες είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν στον Ποιμενάρχη τους τις ευχές τους.

πγπ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου