Η Εορτή του Αγίου Φραγκίσκου της Ασσίζης στη Νάξο

Η Εορτή του Αγίου Φραγκίσκου της Ασσίζης στη Νάξο
 

Στη Νάξο δεν υπάρχει Ναός αφιερωμένος στον Άγιο Φραγκίσκο της Ασσίζης. Τιμήσαμε όμως το Φτωχούλι του Θεού τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015, τελώντας την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου της Παδούης στο Κάστρο, εκεί όπου κάποτε και για πάρα πολλά χρόνια, ήταν το κέντρο προσευχής των ακολούθων του Αγίου Φραγκίσκου, Πατέρων Καπουκίνων.
Ο βίος του Φραγκίσκου είναι και θα έπρεπε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση κάθε πιστού χριστιανού, διότι αναδεικνύει αρετές που, όπως και στην εποχή του έτσι και στις μέρες μας, τείνουν να παραμεληθούν. Απλότητα, υλική πτωχεία, ταπεινότητα, υπακοή στο θέλημα του Θεού, προσευχή και περισυλλογή είναι τα χαρακτηριστικά της ζωής αυτού του Αγίου, για τα οποία και ο Θεός τον προίκισε με τα σημάδια του μαρτυρίου του Σωτήρα μας Χριστού, τα Ιερά Στίγματα.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας οι πιστοί ασπάστηκαν το Ιερό Εικόνισμα του Αγίου Φραγκίσκου το οποίο είχε φέρει για το σκοπό αυτό μια πιστή της Ενορίας μας.
Ας είναι ο Άγιος Φραγκίσκος, που χαίρει τη Δόξα του Θεού, ακοίμητος συμπαραστάτης και βοηθός όλων ημών των αμαρτωλών ανθρώπων.
Βοήθειά μας! Και του χρόνου!

 

 

π.Γ.Π. 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου