Η Ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Ιωσήφ στον Καθεδρικό Ναό Χίου

Παρουσία σύσσωμου του Ιερού Κλήρου της Επισκοπής, μελών της Ενοριακής κοινότητας, τριμελούς αντιπροσωπίας από την Ενορία της Μυτιλήνης και αδελφών Ορθοδόξων πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου στη Χίο, η ενθρόνιση του Σεβασμιότατου π. Ιωσήφ Πρίντεζη.

Ο Σεβασμιότατος π. Νικόλαος εμφανώς συγκινημένος, παρέδωσε τη φροντίδα του «χαϊδεμένου του παιδιού», όπως αποκάλεσε την Επισκοπή Χίου, στο διάδοχό του Σεβασμιότατο π. Ιωσήφ, ο οποίος με την ιδιότητα του Αποστολικού Τοποτηρητή, ανέλαβε επισήμως την πνευματική εξουσία και την ποιμαντική φροντίδα της μικρής αυτής χηρευούσης Εκκλησιαστικής Επαρχίας.

Η τελετή της ενθρονίσεως ξεκίνησε στις 19.00 του Σαββάτου 5 Ιουνίου 2021.
Ο Αρχιεπίσκοπος π. Ιωσήφ συνοδευόμενος από το Σεβασμιότατο π. Νικόλαο έφτασε στην είσοδο του Ναού, όπου τον υποδέχτηκε ο Εφημέριος του Καθεδρικού Ναού π. Λέων Κισκίνης.
Ακολούθησε η ευλογία και η επίσημη είσοδος, η παράδοση & παραλαβή της ποιμαντικής ράβδου και της Επισκοπικής Έδρας και η Θεία Λειτουργία συνεχίστηκε κανονικά.

Μαζί με τους δύο Επισκόπους, συλλειτούργησαν ο Εφημέριος π. Λέων, ο π. Ριχάρδος, ο π. Γιώργος και ο π. Αλέξανδρος, πλαισιωμένοι από το Διάκονο π. Μάριο και τον Υποδιάκονο κ. Λεονάρδο.

Στο τέλος της Λειτουργίας ο Εφημέριος, στο όνομα όλης της κοινότητας, καλωσόρισε το νέο Ποιμένα Σεβασμιότατο π. Ιωσήφ, στον οποίο προσβλέπει με αισιοδοξία, βέβαιη πως με τα χαρίσματα και τη νεότητά του θα συμπληρώσει και θα διευρύνει το σημαντικό έργο του προκατόχου του.

Του πρόσφερε ως δώρο ένα φαιλόνιο και ένα επισκοπικό δακτυλίδι. Στη συνέχεια ευχαρίστησε συγκινημένος τον απερχόμενο Επίσκοπο Νικόλαο για το τεράστιο έργο που επιτέλεσε στην Επισκοπή Χίου, το οποίο κυριολεχτικά συνοψίζεται στη ριζική αναγέννηση της Καθολικής Εκκλησίας στα ακριτικά αυτά νησιά του Αιγαίου. Του πρόσφερε ένα επισκοπικό δακτυλίδι με τον Αμνό για να μην ξεχνά το ποίμνιο του οποίου για 28 έτη ήταν ο ποιμένας.

Στην τελετή παρευρέθηκε εκπρόσωπος του Υπουργού Μετανάστευσης κ. Νότη Μηταράκη, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου κ. Όλγα Βάσση και ο πρόεδρος της Βιβλιοθήκης Χίου. Κι άλλες αρχές είχαν προσκληθεί να παραστούν αλλά δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στην πρόσκληση να συμμετάσχουν στη χαρά της μικρής και ταπεινής, αλλά πάλαι ποτέ λαμπρότατης Επισκοπής Χίου!

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 23 Φεβρουαρίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το  Πνεύμα 

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 24-25.2.2024

Οικισμός Ενορία  24 -25 Φεβρουαρίου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 24/2 Σάββατο   17.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου