Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

Με επισημότητα ξεκίνησε  η Μεγάλη Εβδομάδα στην ενορία μας, ο εφημέριος  και Γενικός Βικάριος της Επισκοπής Χίου (Χίος – Λέσβος – Σάμος) π. Ριχάρδος Ταράσκεβιτς τέλεσε τόσο εχθές,  όσο και σήμερα την εορτή των Βαΐων που με αυτή την εορτή η εκκλησία μας ξαναζεί την είσοδο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στην Ιερουσαλήμ.
Η ενορία μας, προετοιμάζεται από την αρχή της Τεσσαρακοστής να γιορτάσει την Μεγαλύτερη Γιορτή της Χριστιανοσύνης, το Πάσχα. Κάθε Τρίτη συνάζεται και τελεί την ακολουθία του Στέκει Μάνα ενώ κάθε Παρασκευή μελετά τα Πάθη του Κυρίου μας!
Σήμερα αλλά και εχθές συνάχτηκε και γιόρτασε την είσοδο του Κυρίου μας στην Ιερουσαλήμ για να επιτελέσει το Πασχαλινό Μυστήριο. 

Αφού διακηρύχθηκε η είσοδος του Κυρίου μας,  με λιτανεία από τον προαύλιο χώρο του Ναού, με τα βάγια στα χέρια και ψέλνοντας οι πιστοί κατευθύνθηκαν στο εσωτερικό του Ναού όπου αναγνώσθηκαν τα Πάθη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Ο Λειτουργός, στο λόγο του αναφέρθηκε στο νόημα αυτών των ημερών και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία που τους δίνεται φέτος καθώς μετά από πολλά χρόνια πραγματοποιούνται όλες οι τελετές εορτασμού του Πάσχα στην ενορία.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον π. Ριχάρδο που κοπιάζει για την μικρή μας ενορία αλλά και στο μικρό μας Άνταμ που βοήθησε στην σημερινή ιεροτελεστία.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 9–10.12.2023

Οικισμός Ενορία  9-10 Δεκεμβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Σάββατο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΑΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ  Παρασκευή  8 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου