Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ
ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.

Ο Γραμματέας της Αγίας Έδρας,  Καρδινάλιος  Parolinβεβαιώνει  ότι οι εργασίες της Συνόδου των Επισκόπων στη Ρώμη διεξάγονται  μέσα σε ένα κλίμα  μεγάλης αδελφοσύνης  και ελευθερίας.

“Μου φαίνεται ότι η Σύνοδος  προχωρεί πολύ καλά,  με την έννοια ότι δημιουργήθηκε ήδη ένα κλίμα  μεγάλης αδελφοσύνης  και ελευθερίας,  όπως μας ζήτησε ο Άγιος Πατέρας  ήδη από την αρχή των εργασιών. Βάζοντας μαζί αυτά τα δύο δεδομένα, νομίζω ότι γίνεται μία εργασία  πολλή καλή  πάνω στο θέμα της οικογένειας». 

Ο Αξιωματούχος της Αγίας Έδρας υπενθύμισε  στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες «ότι αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να χάνουν την ελπίδα τους, είναι η στιγμή  που πρέπει να καταλάβουν ότι η Εκκλησία  και ο Πάπας  είναι κοντά στις οικογένειες  και και πιστεύουμε ότι  πολλά προβλήματα μπορούν να λυθούν».

"Μιλήσαμε για το Ευαγγέλιο της οικογένειας – πρόσθεσε ο Γραμματέας της Αγίας Έδρας – και το Ευαγγέλιο της οικογένειας είναι ο Ιησούς Χριστός που είναι μαζί τους.  Και αν ο Ιησούς είναι μαζί τους,  ήδη από τη στιγμή της τέλεσης του Μυστηρίου του Γάμου , ο   Ιησούς  μένει κοντά στους συζύγους  για να τους συνοδεύει  σε όλες τις καταστάσεις της ζωής τους.

Και τέλος ο Εκλαμπρότατος  ανέφερε ότι: « όταν ο Ιησούς Χριστός είναι παρών στη ζωή μας, δεν υπάρχει λόγος  να χάσει κανείς την ελπίδα του  παρά τις όποιες δυσκολίες. Είμαστε κοντά στις οικογένειες, αυτό το είπαμε πολλές φορές, με τη συμπαράστασή μας και την προσευχή μας».

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ποιμαντική επιστολή Ιεραρχίας

                  ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρ. Πρωτ.: 5606/2024      Σύρος, 23 Φεβρουαρίου 2024 Προς τους πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα Αδελφοί μας και

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 24 Φεβρουαρίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου