”Η Εκκλησία ευλογεί μόνο τον γάμο και όχι άλλες μορφές συμβίωσης”

Ενενήντα δύο μαθητές και μαθήτριες Λυκείου της Ελληνογερμανικής αγωγής επισκέφθηκαν σήμερα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, για να πάρουν την ευχή του και να συζητήσουν μαζί του διάφορα θέματα που τους απασχολούν.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες με νεανικό αυθορμητισμό και ειλικρίνεια έθεσαν στον Αρχιεπίσκοπο ερωτήσεις για καίρια θέματα που τους ενδιαφέρουν και απασχολούν έντονα την επικαιρότητα. Δεν δίστασαν να ρωτήσουν για το σύμφωνο συμβίωσης, τις σχέσεις Εκκλησίας με τους νέους, καθώς και για το προσφυγικό ζήτημα.

Μαθήτρια ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο να σχολιάσει το μεταναστευτικό κίνημα και την στάση της Πολιτείας. Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε πως «κανόνας της Εκκλησίας είναι να σκέφτεται τους άλλους».

Στην ερώτηση της μαθήτριας αν πρέπει κατά την άποψή του να δημιουργηθούν τα κέντρα στην Ελλάδα, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως «είναι μεγάλο το βάρος, αλλά η Πολιτεία πρέπει να λάβει κάποια μέτρα. Αν είναι σωστό ή λάθος θα το κρίνει η ιστορία».

Στη συνέχεια ένας ακόμη μαθητής ρώτησε τον Αρχιεπίσκοπο τι κάνει η Εκκλησία, για να έρθει πιο κοντά στους νέους;

Ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε πως «ο Χριστός είναι αγάπη και μας λέει να αγαπάμε τον συνάνθρωπό μας σεβόμενοι την ελευθερία του. Η Εκκλησία δεν θα έρθει να σε τραβήξει. Θα σου δείξει, όμως, ότι σε αγαπάει».

Η επόμενη ερώτηση προς τον Αρχιεπίσκοπο ήταν άκρως επίκαιρη και αναφερόταν στο σύμφωνο συμβίωσης.

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε πως «για την Εκκλησία η ένωση άνδρα και γυναίκας μέσα από το μυστήριο του γάμου είναι ιερή. Άλλες μορφές συμβίωσης δεν συνάδουν με τη διδασκαλία της. Φυσικά, κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να κάνει αυτό που λέει η καρδιά του Η Εκκλησία σέβεται αυτήν την ελευθερία, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αποδέχεται ή εγκρίνει έναν τρόπο ζωής αντίθετο με την χριστιανική διδασκαλία. Πάντα, όμως, όποια επιλογή κι αν κάνουμε πρέπει να αναλαμβάνουμε και την ευθύνη αυτής.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε στα παιδιά καλή πρόοδο και τα παρότρυνε να μελετούν, γιατί, όπως είπε, όπως ένα σπίτι χρειάζεται γερά θεμέλια, για να είναι σταθερό και να αντέχει, έτσι και εσείς, να φτιάξετε γερά θεμέλια για να αντέχετε στη ζωή σας.

«Μπορεί να μην σας έχουμε δώσει το καλύτερο παράδειγμα, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος, αλλά μπορείτε να κάνετε τον κόσμο καλύτερο».

Συμβούλευσε, επίσης, τα παιδιά να συνδυάζουν τη σοφία των μαθημάτων και των γνώσεων με την Σοφία του Θεού, διότι οι γνώσεις μόνες τους δεν είναι επαρκείς και, μάλιστα, πολλές φορές γίνονται επικίνδυνες.

Ανέφερε, επίσης, ότι μπορεί η χώρα μας αυτήν την περίοδο να αντιμετωπίζει κάποιες δυσκολίες, αλλά δήλωσε αισιόδοξος ότι οι δυσκολίες θα περάσουν γρήγορα.

Πηγή:romfea.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση, 5 Οκτωβρίου 2022

  ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ   Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022   Κατήχηση περί διακρίσεως: 4. Τα στοιχεία της διακρίσεως. Η αυτογνωσία  

Από τον Άγιο Φραγκίσκο στη Μέση Τήνου

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, τελέστηκε με επισημότητα η Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην περιοχή Πεντόστρατο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου