Η γιορτή της Παναγίας στην Καρδιανή και στο Κάτω Κλέισμα

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΛΕΙΣΜΑ

 

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η Κοιμήση και Μετάσταση της Υπεραγίας  Θεοτόκου στον παλαιό ενοριακό Ναό του χωριού της Καρδιανής. Ο εφημέριος της Ποιμαντικής Ενότητας Κάμπου π. Ιωάννης Σκλάβος, στις 12 Αυγούστου, και με την θερμή συμμετοχή του εκκλησιάσματος έψαλε την Παράκληση προς τιμή της Παναγίας. Μαζί του συμπροσευχήθηκε και ο ιεροδιάκονος Μάριος Φώσκολος. Ανήμερα της εορτής, την Κυριακή 15 Αυγούστου, το πρωί τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Το απόγευμα την ίδιας ημέρα πανηγύρισε ο Ενοριακός Ιερός Ναός στο χωριό Κάτω Κλείσμα της Τήνου. Την παραμονή εψάλη πανηγυρικός Εσπερινός από τον εφημέριο της Ποιμαντικής ενότητας Καλλονής π. Φραγκίσκο Βιδάλη. Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προήδρευε ο Σεβασμιότατος Ιωσήφ και συλλειτούργησε ο εφημέριος  π. Φραγκίσκος Βιδάλης. Βοηθός στο ιερό ήταν ο ιεροδιάκονος  π. Μάριος Φώσκολος.

Οι πιστοί, γηγενείς και Αθηναίοι, συνέρευσαν στο Ναό, εντός και εκτός του οποίου υπήρχε απόλυτη τάξη και σεβασμός στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας.

Αναγνώστες ανέγνωσαν τα σχετικά Βιβλικά Κείμενα ενώ τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος π. Ιωσήφ, όπου μεταξύ άλλων μίλησε στο εκκλησίασμα σχετικά με τα πολλά  ονόματα που αποδίδουν οι Χριστιανοί στην Παναγία αλλά και για το πόσο σημαντική είναι αυτή η γιορτή της Κοίμησης και Μετάστασης της Υπεραγίας Θεοτόκου για τη χριστιανοσύνη.

Στο τέλος, ο εφημέριος καλωσόρισε με θερμά λόγια στην ενορία του Κάτω Κλείσματος τον Σεβασμιότατο, την οποία επισκέπτεται για πρώτη φορά και του ευχήθηκε τα έτη του να είναι πολλά και καλήκαρπα.

Ο Σεβασμιότατος ευχαρίστησε τον εφημέριο για τα θερμά του λόγια και για την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια στην Εκκλησία. Τέλος ευχήθηκε σε όλους και ιδιαίτερα στους φέροντες το όνομα της Παναγίας και ολοκληρώνοντας το λόγο του,  ευχαρίστησε  όσους και όσες προσφέρουν για τον ευπρεπισμό, την συντήρηση και γενικά όσους προσφέρουν καθ’ οποιονδήποτε τρόπο στην Ενορία.

 

                                                                                                                         Δ. μ. φ.

 

 

 

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 7 Ιουνίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 9ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 8 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου