Η Βουδιστική Ταϋλάνδη ευχαριστεί τις Χριστιανικές κοινότητες

Η ΒΟΥΔΙΣΤΙΚΗ ΤΑΫΛΑΝΔΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

 

 

Η Ταϋλάνδη είναι από τις τουριστικές χώρες που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία, καθότι πολλά εκατομμύρια εργαζόμενων βρέθηκαν για μεγάλο διάστημα άνεργοι. Αυτούς τους ανθρώπους βοήθησαν όσο μπορούσαν οι χριστιανικές κοινότητες της χώρας και η κατά 95% βουδιστική χώρα το αναγνωρίζει. 

Την 20-12-21 εκπρόσωποι των πέντε αναγνωρισμένων χριστιανικών κοινοτήτων (καθολικοί, προτεστάντες, ευαγγελικοί, βαπτιστές και αντβεντιστές της 7ης Ημέρας)   συναντήθηκαν με το Γενικό Διευθυντή του Τμήματος Θρησκευτικών Υποθέσεων της χώρας, Kriengkrai Boonyasith. Η Υπηρεσία του είναι αρμόδια για την εφαρμογή του Συντάγματος, που προβλέπει θρησκευτική ελευθερία για όλους και φροντίζει τη διατήρηση, πρόοδο, υποστήριξη και προστασία των θρησκευτικών κοινοτήτων.

 

 

Ο Ταϊλανδός αξιωματούχος ευχαρίστησε δημόσια τους Χριστιανούς για την προσφορά τους, στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας και της κοινωνικής ανάπτυξης και εξέφρασε την εκτίμησή του για το φιλανθρωπικό έργο που επιτελούν, την εποχή του κορωνοϊού, προς τα πιο αδύναμα τμήματα της κοινωνίας, με τα εξής λόγια:

“Για να δείξετε την αγάπη του Θεού προσφέρατε τόσες πολλές υπηρεσίες σε πολλά τμήματα της χώρας, ιδιαίτερα στην περιφέρεια. Τα Χριστούγεννα έχουν σημασία στη ζωή κάθε ανθρώπου. Ο Ιησούς Χριστός είναι δώρο του Θεού στην Ανθρωπότητα. Είναι τόσο ωραία η ζωή και η διδασκαλία του! Μας αγαπά και έδωσε τη ζωή του για μας στο Σταυρό”.

Η καθολική μοναχή Kannikar Lamthaisang πρόσφερε αναμνηστικό δώρο, εκ μέρους των παρισταμένων, στον Γενικό Διευθυντή. 

Η Καθολική Εκκλησία έχει ιεραποστολική ιστορία 350 ετών στη βουδιστική χώρα, με ποίμνιο περίπου στο 1% του πληθυσμού.

Πληροφορίες / φωτογραφίες από Πρακτορείο FIDES

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

7 ΙΟΥΝΙΟΥ μνήμη του Αγίου Ροβέρτου, Αββά

  Ο Άγιος Ροβέρτος γεννήθηκε στο Gargrave του York (Ηνωμένο Βασίλειο), προς τα τέλη του 11ου αιώνα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού, επιστρέφοντας στην Αγγλία

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 9ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 7 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου