Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΕΥΩΔΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

Αγαπητέ Μανώλη χθες επέστρεψα από μια μεγάλη απουσία. Έκανα ένα λεπτομερή έλεγχο κάθε γωνιάς του κήπου σου. Είδα πως εκεί υπάρχει πράγματι κάτι απ’ όλα: από καρότα μέχρι φασόλια, από πατάτες μέχρι κολοκύθια , από μπιζέλι μέχρι γογγύλια, από σαλατικά μέχρι κουνουπίδια
Θαύμασα όλα τα φυτά και είδα τόσο καλά είναι φροντισμένα και ποτισμένα ….Είδα πως όλα μαζί αλλά και το κάθε ένα από μόνο του λένε το δικό τους ευχαριστώ σε όποιον, με τόση αγάπη τα φροντίζει.
Επίτρεψέ μου Μανώλη μια παρατήρηση…. Είδα τον μαϊντανό, μύρισα το δενδρολίβανο και το φασκόμηλο …… αλλά μάταια έψαχνα να βρω το φυτό με την κρυμμένη και διακριτική μυρωδιά , το άρωμα, που για μένα είναι το πιο λεπτό απ’ όλα τα άλλα.
Ο Μανώλης μου χαμογέλασε και με κάλεσε στη γειτονική προς το κοτέτσι γωνιά και χωρίς να μου πει τίποτε μου έδειξε με το δάκτυλό του ένα φυλλαράκι που μόλις άρχισε να φυτρώνει : να, μου λέει, αυτή είναι η βασιλική αρχοντιά των αρωματισμένων ειδών, ο «βασιλικός». Γνωρίζοντας πως τον προτιμώ, τον είχε φυτέψει πριν από μερικές ημέρες.
Κάθε τόσο με την συγκατάθεση του Μανώλη, παίρνω ένα φύλλο και μυρίζω και τα πνευμόνια μου γεμίζουν από βασιλική μυρωδιά.
Όμως διαπιστώνω ότι ενώ τον μυρίζω η μυρωδιά του σιγά-σιγά χάνεται. – Πως Θεέ μου , δεν διαρκεί περισσότερο τόση ομορφιά;
Διότι, ακόμη και τα πιο όμορφα και πολύτιμα πράγματα , που σου προσφέρω στον κόσμο είναι μόνο πρόγευση για τις αιώνιες ευωδίες.
Η νότα που βγαίνει από την διαπασών του μαέστρου μόλις και ακούγεται. Πριν όμως σβήσει, ο τόνος γίνεται δεκτός από την χορωδία και ξεκινά μια αρμονία που κάνει να χαρούν τα επίγεια και τα ουράνια.
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 6 Δεκεμβρίου 2022                                   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου