Η ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ… Η ΓΗ ΣΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ…..

Η ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ… Η ΓΗ ΣΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ…..
 

Για τους νεκρούς η…… είναι μια μεγάλη πόλη με ένα μικρό κοιμητήριο. Τόσο μικρό που δεν χωρεί πια με αξιοπρέπεια όλους εκείνους, που ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, ζητούν κάποια κατοικία για ανάπαυση μετά από μια ζωή με ταλαιπωρίες, κόπους και πόνους.
Ήταν ξεκάθαρο, ότι έπρεπε να υπάρξει απόφαση για να μεγαλώσει το κοιμητήριο. Να πέσει ο ένας τοίχος και να μεταφερθεί πιο πέρα ή να βρεθεί κάποια λύση στο ύψος των τάφων.
Ο Δήμαρχος, σε μια από τις συχνές συναντήσεις, ζήτησε τη γνώμη των συνεργατών του. Υπήρξαν διαφορετικές γνώμες και το πρόβλημα όχι μόνο δεν εύρισκε λύση αλλά γινόταν ακόμη πιο μεγάλο που στο τέλος ενέπλεξε όλο το Δήμο. Ποιος έλεγε να μεγαλώσει το κοιμητήριο και ποιος να δημιουργεί χώρος στο ύψος.
Σε μια όμως επόμενη συνεδρίαση παρουσιάστηκε και μια τρίτη λύση: η αποτέφρωση. Πιο υγιεινή, περισσότερος χώρος και έπειτα «η γη ανήκει στους ζωντανούς», όπως έλεγαν μερικοί.
Όχι πια δύο οι προτάσεις λοιπόν αλλά και μια τρίτη: να προωθηθεί η αποτέφρωση Δεν άργησαν να φανούν και τα πανό στους δρόμους και οι αναφορές στους τοίχους : «Αποτέφρωση – η γη είναι για τους ζωντανούς……!»
Σε μία από αυτές τις αγγελίες κάποιος έγραψε με το χέρι:» και στους νεκρούς….. ο ουρανός:»
Είμαι σίγουρος πως οι νεκροί πάνε κατ’ ευθείαν εκεί. Ο ουρανός δικαιωματικά είναι η πατρίδα όσων αφήνουν αυτή τη γη. Εκεί πάνω δεν υπάρχει πρόβλημα χώρου. Όσοι φθάνουν και κατοικούν στον ουρανό μπορούν να υποδείξουν στους συνδημότες τους, συμπεριλαμβανομένου και του Δημάρχου:
«Βρείτε τον απαραίτητο χώρο για σας. Μόνο εσείς έχετε δικαιώματα στη γη, αλλά μην ξεχνάτε το πιο μεγάλο δικαίωμα: τον ουρανό, «να αναζητάτε όσα ευρίσκονται εκεί επάνω», όπου σας περιμένουμε και προσευχόμαστε, ώστε οι χώροι που ψάχνετε πάνω στη γη να βρεθούν και να κατοικηθούν με αγάπη. Μόνο η αγάπη ξέρει να βρίσκει χώρους και στον ουρανό και στη γη! 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου