Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΚΡΟΚΟΥ

Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΚΡΟΚΟΥ


 

Ένα μικρό χωριό της Τήνου, που φέρει το όνομα ενός λουλουδιού ονομάζεται Κρόκος στις φετινές γιορτές έδειξε το πνεύμα της αποκέντρωσης που τον χαρακτηρίζει και πρωτοτύπησε.
Προτίμησε να χρησιμοποιήσει ένα Μοναστήρι εκεί που μία και μοναδική μοναχή, καταγόμενη από τον Κρόκο, δείχνει πόσο χαίρεται να βρίσκεται με τους συγχωριανούς της στο χωριό της ή να τους δέχεται στο σπίτι της, δηλαδή το Μοναστήρι της.
Το γνωστό σε όλους τους Τηνίους Μοναστήρι στο Πασακρωτήρι, επέλεξαν λοιπόν τόσο ο Σύλλογος Κρόκου όσο και το τοπικό Συμβούλιο  για να κάνουν από κοινού την κοπή της Βασιλόπιτας.
Η Δυναμική Πρόεδρος του Συλλόγου Γεωργία Φόνσου, άξια διάδοχος του γνωστού και αγαπητού σε όλους μας πατέρα της κ. Φραγκίσκου Φόνσου, σε συνεργασία με την άλλη δυναμική Πρόεδρο του τοπικού Μαρία Δενεκαρία έκαναν την υπέρβαση. Οργάνωσαν μία όμορφη συνάντηση, η οποία ευχαρίστησε  όλους τους κατοίκους του Κρόκου, παιδιά, έφηβους, νέους, ενήλικες και ηλικιωμένους. Έφθασαν στη Χώρα στην Αδελφή Θηρεσία ενωμένοι, αγαπημένοι και δημιούργησαν μια όμορφη ατμόσφαιρα σε ένα ήδη ζεστό περιβάλλον. Κατάφεραν να ζεστάνουν την ατμόσφαιρα ακόμη περισσότερο οι δύο Πρόεδροι με τα θερμά και ευχητήρια λόγια τους.
Ευχές απηύθυναν επίσης ο Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος, ο Αντιδήμαρχος κ. Ιάκωβος Απέργης, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παντελής Αρμάος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κώστας  Ψάρρος.
Τα πλούσια κεράσματα που είχαν ετοιμάσει οι φίλοι του Κρόκου συνέβαλαν στη γιορτινή ατμόσφαιρα, η οποία παρατάθηκε μέχρι να βραδιάσει και οι κάτοικοι του Κρόκου να επιστρέψουν στα σπίτια τους για να αρχίσουν να ζουν τις θερμές ευχές που άκουσαν και έδωσαν.

Φωτογραφίες: Μάρκος Βιδάλης

 [module-323]

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μνημόσυνο π. Εμμανουήλ Ρεμούνδου

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 17:30 στον Καθολικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Νάξου θα τελεστεί 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του π.

Angelus, 10 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα!  Αυτή τη Β’ Κυριακή της Παρουσίας, το Ευαγγέλιο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου