Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΚΡΟΚΟΥ

Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΚΡΟΚΟΥ


 

Ένα μικρό χωριό της Τήνου, που φέρει το όνομα ενός λουλουδιού ονομάζεται Κρόκος στις φετινές γιορτές έδειξε το πνεύμα της αποκέντρωσης που τον χαρακτηρίζει και πρωτοτύπησε.
Προτίμησε να χρησιμοποιήσει ένα Μοναστήρι εκεί που μία και μοναδική μοναχή, καταγόμενη από τον Κρόκο, δείχνει πόσο χαίρεται να βρίσκεται με τους συγχωριανούς της στο χωριό της ή να τους δέχεται στο σπίτι της, δηλαδή το Μοναστήρι της.
Το γνωστό σε όλους τους Τηνίους Μοναστήρι στο Πασακρωτήρι, επέλεξαν λοιπόν τόσο ο Σύλλογος Κρόκου όσο και το τοπικό Συμβούλιο  για να κάνουν από κοινού την κοπή της Βασιλόπιτας.
Η Δυναμική Πρόεδρος του Συλλόγου Γεωργία Φόνσου, άξια διάδοχος του γνωστού και αγαπητού σε όλους μας πατέρα της κ. Φραγκίσκου Φόνσου, σε συνεργασία με την άλλη δυναμική Πρόεδρο του τοπικού Μαρία Δενεκαρία έκαναν την υπέρβαση. Οργάνωσαν μία όμορφη συνάντηση, η οποία ευχαρίστησε  όλους τους κατοίκους του Κρόκου, παιδιά, έφηβους, νέους, ενήλικες και ηλικιωμένους. Έφθασαν στη Χώρα στην Αδελφή Θηρεσία ενωμένοι, αγαπημένοι και δημιούργησαν μια όμορφη ατμόσφαιρα σε ένα ήδη ζεστό περιβάλλον. Κατάφεραν να ζεστάνουν την ατμόσφαιρα ακόμη περισσότερο οι δύο Πρόεδροι με τα θερμά και ευχητήρια λόγια τους.
Ευχές απηύθυναν επίσης ο Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος, ο Αντιδήμαρχος κ. Ιάκωβος Απέργης, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παντελής Αρμάος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κώστας  Ψάρρος.
Τα πλούσια κεράσματα που είχαν ετοιμάσει οι φίλοι του Κρόκου συνέβαλαν στη γιορτινή ατμόσφαιρα, η οποία παρατάθηκε μέχρι να βραδιάσει και οι κάτοικοι του Κρόκου να επιστρέψουν στα σπίτια τους για να αρχίσουν να ζουν τις θερμές ευχές που άκουσαν και έδωσαν.

Φωτογραφίες: Μάρκος Βιδάλης

 [module-323]

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση, 5 Οκτωβρίου 2022

  ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ   Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022   Κατήχηση περί διακρίσεως: 4. Τα στοιχεία της διακρίσεως. Η αυτογνωσία  

Από τον Άγιο Φραγκίσκο στη Μέση Τήνου

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, τελέστηκε με επισημότητα η Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην περιοχή Πεντόστρατο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου