Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΟ ΧΟΓΚ ΚΟΓΚ

ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΚΑΘΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Έχουμε αναφερθεί στις διαμαρτυρίες των κατοίκων της πρώην Βρετανικής αποικίας, για την κατάλυση δημοκρατικών δικαιωμάτων από το Κινεζικό καθεστώς, που έχει αναλάβει πλέον τη διοίκηση. Οι ειρηνικές διαμαρτυρίες του Αυγούστου 2019 είχαν βγάλει στο δρόμο 1,8 εκατομμύρια ανθρώπους ζητώντας δημοκρατία. Στα μέσα Απριλίου 2020 είχαν συλληφθεί 15 ηγέτες της Αντιπολίτευσης, ανάμεσά τους ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, γνωστός Καθολικός δικηγόρος και πρώην Βουλευτής Martin Lee, “για παράνομες συγκεντρώσεις”.
Στις 16-4-2021 ανακοινώθηκαν οι ποινές: 8 – 19 μήνες φυλάκισης, πλην του M. Lee, ο οποίος, λόγω ηλικίας (82 ετών) καταδικάσθηκε σε ένα χρόνο με αναστολή.


Όλοι οι καταδικασθέντες είναι πάνω από 64 ετών και γνωστά πολιτικά και συνδικαλιστικά στελέχη. Ανάμεσά τους οι Καθολικοί/ές Lee Cheukyan, 64 ετών, πρώην Βουλευτής και συνδικαλιστής (η επίσης Καθολική σύζυγός του οποίου Elisabeth είναι Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εργαζομένων Γυναικών σε οικιακές εργασίες), Cyd Ho, πρώην Βουλευτίνα, 64 ετών, Margaret Ng, γνωστή επιστήμονας, 73 ετών και Jimmy Lou εκδότης της μεγαλύτερης τοπικής εφημερίδας, 72 ετών.

Πληροφορίες και φωτογραφίες καταδικασθέντων από “Mondo e Missione

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου