Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕ

Η ΑΛΒΑΝΙΑ  ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕ

Μια προτομή του Πάπα Φραγκίσκου  εγκαινιάστηκε προχθές 16 Μαρτίου 2016 στο κέντρο των Τιράνων  από τον Αποστολικό Νούντσιο στην Αλβανία , Σεβασμιότατο  RamiroMolinarIngles. Στην τελετή – όπως μεταδίδει το Πρακτορείο ειδήσεων – ήταν παρών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Εξοχότατος κ.  Bujar Nishani, οΔήμαρχοςτωνΤιράνωνκ.  ErionVeliaj,  και άλλες θρησκευτικές και πολιτικές Αρχές της Χώρας.

Η προτομή είναι έργο  του αλβανού γλύπτη κ. Qazim Arifi, και τοποθετήθηκε δίπλα στην γνωστή «καμπάνα της ειρήνη», που είχε τοποθετηθεί πριν από μερικά χρόνια.

«Αυτή η προτομή, όπως ανέφερε κατά την τρίτη επέτειο της εκλογής του Πάπα Φραγκίσκου – αναφέρει ο π.  don Gjergj Meta, υπεύθυνος της προετοιμασίας της επίσκεψης του Ποντίφικα που έγινε το Σεπτέμβριο του 2014  – μας υπενθυμίζει  αυτό το γεγονός, τοποθετημένη μπροστά στη  Πυραμίδα , σύμβολο της κομμουνιστικής δικτατορίας , αλλά και δίπλα στην καμπάνα της ειρήνης, σύμβολο της αναγέννησης. Αυτή η αναγέννηση στην αξιοπρέπεια  και στην πίστη για την οποία την ίδια ημέρα ο Πάπας μίλησε στο πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου προχθές Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016».

Εγκαινιάζοντας την προτομή, ο Αποστολικός  Νούντσιος, ευχαρίστησε τις τοπικές αρχές και όλους εκείνους  που ασχολήθηκαν με την επίσκεψη του Πάπα  το 2014. Ο Σεβασμιότατος Inglesυ πενθύμισε  όλους  τους λόγους που ο Άγιος Πατέρας απεύθυνε  στην Αλβανία πριν , στη διάρκεια και μετά το αποστολικό του ταξίδι.  Υπενθύμισε επίσης  ότι ο τόπος  όπου τοποθετήθηκε η προτομή, είναι αυτός  όπου τον περασμένο Σεπτέμβριο  τελέστηκε η προσευχή  των θρησκειών για την ειρήνη.

 Κάτω από την προτομή, χαράχτηκαν  τα λόγια του Πάπα στα Τίρανα  στην πλατεία «Μητέρα Τερέζα» το Σεπτέμβριο του 2014. «Ο Αετός, σύμβολο  της σημαίας της Πατρίδας σας  να μη ξεχνά τη φωλιά του, αλλά να πετά ψιλά. Να πετάτε κι εσείς ψιλά».

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

2η Κυριακή της Παρουσίας (Β)

2η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ησ 30,19,30                         Λαέ της Σιών, ιδού, ο Κύριος έρχεται να σώσει τους λαούς. Ο Κύριος

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 9 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

9 Δεκεμβρίου μνήμη της Αγίας Λευκαδίας

  Υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για την Αγία Λευκαδία. Η ευλάβεια προς το πρόσωπό της αναπτύχτηκε στον τόπο ταφής της, το ρωμαϊκό κοιμητήριο του Τολέδο στην

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου