Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

Με ιδιαίτερη ευλάβεια τελέστηκε και σήμερα η ακολουθία της Σταυροπροσκύνησης  και των

Παθών του Κυρίου μας  στην ενορία της Σάμου.

Όλα έγιναν με πλήρη τάξη και με θρησκευτική ευλάβεια, όπως αρμόζει αυτές τις ημέρες.

Με την βοήθεια αναγνωστών ακούστηκε ο λόγος του Κυρίου ενώ ακούστηκε διαλογικά η εξιστόρηση των Παθών  από το Ευαγγέλιο κατά Ιωάννη. 

Στην ομιλία έγινε αναφορά στον Σταυρό, που είναι το δέντρο της ζωής. 

Κατόπιν όλο μαζί το εκκλησίασμα προσευχήθηκε υπέρ διαφόρων σκοπών όπως για την Αγία του Θεού Εκκλησία, τον Πάπα, τον κλήρο και τον πιστό Λαό, για την ενότητα των Χριστιανών, για όσους υποφέρουν αλλά και για διάφορους άλλους σκοπούς. Τελειώνοντας την Εκτενή Δέηση, με επισημότητα ακολούθησε η προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού.

Συνεπαρμένοι οι πιστοί, συμμετείχαν καθ όλη την διάρκεια της τελετής ψέλνοντας και  εκείνοι τους ύμνους της σημερινής τελετής. 

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους παρευρέθηκαν στην τελετή, όσους βοήθησαν στην ανάγνωση του λόγου του Θεού, τον μικρό μας Αδάμ που βοηθάει στις τελετές, όσες κυρίες πρόσφεραν τα λουλούδια ώστε να στολιστεί όμορφα ο Ναός μας κατά την Μεγάλη Πέμπτη και για το Μεγάλο Σάββατο, τα τοπικά Μ.Μ.Ε. που προβάλουν κάθε ανακοίνωση που θα τους σταλεί από την ενορίας μας έτσι ώστε να φθάσει παντού η πληροφορία του προγράμματός  μας και τέλος να ευχαριστήσω τον π. Μάτσεκ που ήρθε από την Πολωνία για να εξυπηρετήσει την ενορία μας αυτές τις Άγιες ημέρες.

 

Πηγή: wWw.CatholicChurchSamos.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου