Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

Με ιδιαίτερη ευλάβεια τελέστηκε και σήμερα η ακολουθία της Σταυροπροσκύνησης  και των

Παθών του Κυρίου μας  στην ενορία της Σάμου.

Όλα έγιναν με πλήρη τάξη και με θρησκευτική ευλάβεια, όπως αρμόζει αυτές τις ημέρες.

Με την βοήθεια αναγνωστών ακούστηκε ο λόγος του Κυρίου ενώ ακούστηκε διαλογικά η εξιστόρηση των Παθών  από το Ευαγγέλιο κατά Ιωάννη. 

Στην ομιλία έγινε αναφορά στον Σταυρό, που είναι το δέντρο της ζωής. 

Κατόπιν όλο μαζί το εκκλησίασμα προσευχήθηκε υπέρ διαφόρων σκοπών όπως για την Αγία του Θεού Εκκλησία, τον Πάπα, τον κλήρο και τον πιστό Λαό, για την ενότητα των Χριστιανών, για όσους υποφέρουν αλλά και για διάφορους άλλους σκοπούς. Τελειώνοντας την Εκτενή Δέηση, με επισημότητα ακολούθησε η προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού.

Συνεπαρμένοι οι πιστοί, συμμετείχαν καθ όλη την διάρκεια της τελετής ψέλνοντας και  εκείνοι τους ύμνους της σημερινής τελετής. 

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους παρευρέθηκαν στην τελετή, όσους βοήθησαν στην ανάγνωση του λόγου του Θεού, τον μικρό μας Αδάμ που βοηθάει στις τελετές, όσες κυρίες πρόσφεραν τα λουλούδια ώστε να στολιστεί όμορφα ο Ναός μας κατά την Μεγάλη Πέμπτη και για το Μεγάλο Σάββατο, τα τοπικά Μ.Μ.Ε. που προβάλουν κάθε ανακοίνωση που θα τους σταλεί από την ενορίας μας έτσι ώστε να φθάσει παντού η πληροφορία του προγράμματός  μας και τέλος να ευχαριστήσω τον π. Μάτσεκ που ήρθε από την Πολωνία για να εξυπηρετήσει την ενορία μας αυτές τις Άγιες ημέρες.

 

Πηγή: wWw.CatholicChurchSamos.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 24 Απριλίου 2024

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024     Κατήχηση. Τα πάθη και οι αρετές. 16. Η ζωή της χάριτος

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου