Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ «ΣΤΕΚΕΙ ΜΑΝΝΑ»

Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ «ΣΤΕΚΕΙ ΜΑΝΝΑ»

Στο Ναό του Αγίου Νικολάου στη Χώρα Τήνου. 
Με την παρουσία όλου του Κλήρου της ιεράς Μητροπόλεως Παντός Αιγαίου

 

Το πρόγραμμα της τετραήμερης ετήσιας πνευματικής περισυλλογής του καθολικού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως παντός Αιγαίου που πραγματοποιείται φέτος στην Τήνο, προέβλεπε για την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 το απόγευμα την τέλεση της Ακολουθίας του «Στέκει Μάννα στον ενοριακό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Χώρα Τήνου.

Με τη συμμετοχή όλων των παρόντων στην πνευματική περισυλλογή και πλήθος κόσμου τελέστηκε η Ακολουθία η ποία αποτελεί παράδοση για την Εκκλησία της Τήνου για την περίοδο της Τεσσαρακοστής.

Στην Ακολουθία είχε οριστεί να προίσταται ο εφημέριος του Ναού π. Μάρκος Φώσκολος, ο οποίος πλαισιωνόταν από τον Αναπληρωτή Εφημέριο π. Πέτρο Σοκολόφσκυ και τον υπεφημέριο ιεροδιάκονο π. Ιωάνννη Σκλάβο.

Μετά την ανάγνωση της ευαγγελικής περικοπής ο π. Μάρκος Φώσκολος  ερμήνευσε την περικοπή και αναφέρθηκε στο ιστορικό και τη σημασία της ιεροτελεστίας του «Στέκει Μάννα».

Η παρουσία του επισκόπου Σύρου π. Πέτρου έδωσε τη δυνατότητα στη ενοριακή κοινότητα του Αγίου Νικολάου Χώρας να γνωρίσουν από κοντά το νέο επίσκοπο, για τον οποίο είχε ετοιμάσει αναμνηστικό δώρο και δεξίωση στην ενοριακή αίθουσα.

Φωτογραφία: Νίκος Φώσκολος         

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου