Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ «ΣΤΕΚΕΙ ΜΑΝΝΑ»

Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ «ΣΤΕΚΕΙ ΜΑΝΝΑ»

Στο Ναό του Αγίου Νικολάου στη Χώρα Τήνου. 
Με την παρουσία όλου του Κλήρου της ιεράς Μητροπόλεως Παντός Αιγαίου

 

Το πρόγραμμα της τετραήμερης ετήσιας πνευματικής περισυλλογής του καθολικού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως παντός Αιγαίου που πραγματοποιείται φέτος στην Τήνο, προέβλεπε για την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 το απόγευμα την τέλεση της Ακολουθίας του «Στέκει Μάννα στον ενοριακό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Χώρα Τήνου.

Με τη συμμετοχή όλων των παρόντων στην πνευματική περισυλλογή και πλήθος κόσμου τελέστηκε η Ακολουθία η ποία αποτελεί παράδοση για την Εκκλησία της Τήνου για την περίοδο της Τεσσαρακοστής.

Στην Ακολουθία είχε οριστεί να προίσταται ο εφημέριος του Ναού π. Μάρκος Φώσκολος, ο οποίος πλαισιωνόταν από τον Αναπληρωτή Εφημέριο π. Πέτρο Σοκολόφσκυ και τον υπεφημέριο ιεροδιάκονο π. Ιωάνννη Σκλάβο.

Μετά την ανάγνωση της ευαγγελικής περικοπής ο π. Μάρκος Φώσκολος  ερμήνευσε την περικοπή και αναφέρθηκε στο ιστορικό και τη σημασία της ιεροτελεστίας του «Στέκει Μάννα».

Η παρουσία του επισκόπου Σύρου π. Πέτρου έδωσε τη δυνατότητα στη ενοριακή κοινότητα του Αγίου Νικολάου Χώρας να γνωρίσουν από κοντά το νέο επίσκοπο, για τον οποίο είχε ετοιμάσει αναμνηστικό δώρο και δεξίωση στην ενοριακή αίθουσα.

Φωτογραφία: Νίκος Φώσκολος         

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

ANGELUS Τετάρτης 29ης Ιουνίου 2022

  ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΤετάρτη, 29 Ιουνίου 2022   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές! Το Ευαγγέλιο

Κυκλοφόρησε η ειδική έκδοση της Εφημερίδας της Αγίας Έδρας για τους φτωχούς «Ο παρατηρητής του δρόμου»

  Το ενδιαφέρον του Πάπα Φραγκίσκου για τους φτωχούς και τους αστέγους της Αιώνιας Πόλης είναι γνωστό και εκδηλώνεται συνεχώς. Έχουμε μάθει για τους χώρους

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου