Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

Με την παρουσία του εμψυχωτή κ. Μάριου Φώσκολου και βοηθού του εφημερίου π. Ριχάρδου Ταράσκεβιτς στον Ενοριακό Ναό της Σάμου η περίοδος της Τεσσαρακοστής και το έκτακτο Ιωβηλαίο έτος της ευσπλαχνίας άρχισε  σιγά σιγά να ελκύει τους ενορίτες Σάμου και να χαίρονται που τους δίνεται αυτή τη δυνατότητα πέραν της Θεία Λειτουργίας να γνωρίσουν και άλλες ιεροτελεστίες της Εκκλησίας που εμπλουτίζουν την λατρευτική της ζωή.

Χθες 1 Απριλίου 2016 ο Ναός της Σάμου ξεκίνησε να λειτουργεί κανονικά πρωί και απόγευμα.  Καθημερινά θα δέχεται πιστούς που θέλουν να προσευχηθούν.
Έτσι  με αυτή την νέα εξέλιξη για την ενορία της Μεταστάσεως της Παναγίας στο Βαθύ της Σάμου ξεκίνησε ο μήνας αλλά και αυτή η νέα σελίδα για την ενορία με την πραγματοποίηση μιας όμορφης τελετής.
Τελέστηκε η ακολουθία του Δρόμου του Σταυρού με ικανοποιητικό αριθμό ενοριτών. Συγκινημένη μια κυρία ευχαριστώντας το Κύριο για το δώρο που τους δόθηκε θυμήθηκε την εποχή που άκμαζε η ενορία όταν ήταν οι Μοναχές του Αγίου Ιωσήφ.
Κατά την διάρκεια της τελετής μελετήθηκαν τα Πάθη του Κυρίου μας μέσα από αποσπάσματα του Ευαγγελίου και ψάλθηκαν ύμνοι προς τιμή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και της Παναγίας. 

Ευχαριστούμε τον εφημέριο που εμπλούτισε το Πρόγραμμα της Τεσσαρακοστής με νέα λατρευτικές πράξεις και αξίζουν ήδη συγχαρητήρια στον εμψυχωτή και βοηθό εφημερίου κ. Μάριο Φώσκολο για τη σοβαρότητα με την οποία δέχτηκε την αποστολή που του ανέθεσε ο Αρχιεπίσκοπος.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση, 5 Οκτωβρίου 2022

  ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ   Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022   Κατήχηση περί διακρίσεως: 4. Τα στοιχεία της διακρίσεως. Η αυτογνωσία  

Από τον Άγιο Φραγκίσκο στη Μέση Τήνου

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, τελέστηκε με επισημότητα η Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην περιοχή Πεντόστρατο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου