Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

Με την παρουσία του εμψυχωτή κ. Μάριου Φώσκολου και βοηθού του εφημερίου π. Ριχάρδου Ταράσκεβιτς στον Ενοριακό Ναό της Σάμου η περίοδος της Τεσσαρακοστής και το έκτακτο Ιωβηλαίο έτος της ευσπλαχνίας άρχισε  σιγά σιγά να ελκύει τους ενορίτες Σάμου και να χαίρονται που τους δίνεται αυτή τη δυνατότητα πέραν της Θεία Λειτουργίας να γνωρίσουν και άλλες ιεροτελεστίες της Εκκλησίας που εμπλουτίζουν την λατρευτική της ζωή.

Χθες 1 Απριλίου 2016 ο Ναός της Σάμου ξεκίνησε να λειτουργεί κανονικά πρωί και απόγευμα.  Καθημερινά θα δέχεται πιστούς που θέλουν να προσευχηθούν.
Έτσι  με αυτή την νέα εξέλιξη για την ενορία της Μεταστάσεως της Παναγίας στο Βαθύ της Σάμου ξεκίνησε ο μήνας αλλά και αυτή η νέα σελίδα για την ενορία με την πραγματοποίηση μιας όμορφης τελετής.
Τελέστηκε η ακολουθία του Δρόμου του Σταυρού με ικανοποιητικό αριθμό ενοριτών. Συγκινημένη μια κυρία ευχαριστώντας το Κύριο για το δώρο που τους δόθηκε θυμήθηκε την εποχή που άκμαζε η ενορία όταν ήταν οι Μοναχές του Αγίου Ιωσήφ.
Κατά την διάρκεια της τελετής μελετήθηκαν τα Πάθη του Κυρίου μας μέσα από αποσπάσματα του Ευαγγελίου και ψάλθηκαν ύμνοι προς τιμή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και της Παναγίας. 

Ευχαριστούμε τον εφημέριο που εμπλούτισε το Πρόγραμμα της Τεσσαρακοστής με νέα λατρευτικές πράξεις και αξίζουν ήδη συγχαρητήρια στον εμψυχωτή και βοηθό εφημερίου κ. Μάριο Φώσκολο για τη σοβαρότητα με την οποία δέχτηκε την αποστολή που του ανέθεσε ο Αρχιεπίσκοπος.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου