Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΜΙΑ ΑΜΟΙΒΗ

Όπου περνά ο Ιησούς συμβαίνουν συνεχώς θαύματα. Θαυμαστά έργα που εσύ διαπιστώνεις στη ζωή σου. Θαυμαστά έργα που οι άλλοι απολαμβάνουν χωρίς να γνωρίζουν ότι προέρχονται από τη δική σου καθημερινή προσφορά αγάπης.
Αυτό που σιγά-σιγά ανακαλύπτεις είναι ότι η εντολή της αγάπης του Χριστού δεν σταματά σε ένα στείρο συναισθηματισμό, αλλά αποκαλύπτεται ως μία πραγματικότητα, μία ισχυρή υπηρεσία στο χώρο που ζεις και δρας, μία διεργασία στις απλές ή περίπλοκες απασχολήσεις σου που σου υποβάλλει το καθημερινό σου καθήκον.
Αυτό που θα διαπιστώσεις είναι η ελευθερία που αισθάνεσαι να φυτρώνει μέσα σου, μία ηρεμία που δεν την είχες πριν, μία χαρούμενη ώθηση προς την υπομονή. Και αν κατά καιρούς αισθάνεσαι στιγμές απογοήτευσης, διαπιστώνοντας ότι έχασες πολύτιμο χρόνο μακριά από το λόγο του Θεού, δηλαδή χωρίς αγάπη, ξεκίνησε αμέσως και πάλι με τη σιγουριά ότι όλα διορθώθηκαν με την ευσπλαχνία του Θεού.
Ζήσε τη συγνώμη που έλαβες προσπαθώντας να διπλασιάσεις την γενναιοδωρία σε ότι κάνεις. Ανακάλυψε ότι παραμένοντας σ' αυτό το θαυμάσιο δρόμο, γεμάτο από εκπλήξεις, αξίζει πραγματικά ο κόπος.
Ακριβώς σήμερα το πρωί ένας συνάδελφός μου με διαβεβαίωνε, ότι από τη στιγμή που αφέθηκε να ζει το Λόγο του Θεού, διαπίστωσε αλλαγές στον τρόπο που σκέπτεται και ενεργεί.
Πέραν από κάθε αποτέλεσμα μπορείς μαζί με τον Άγιο Αυγουστίνο να επαναλάβεις: Η αγάπη πετά και είναι η ίδια μια ανταμοιβή.
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 27ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 6 Οκτωβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου