Η Αγία Τριάδα, πηγή της ενότητας μεταξύ των ανθρώπων

Η Αγία Τριάδα είναι ένα “τεράστιο μυστήριο” το οποίο “ξεπερνά την ικανότητα του μυαλού μας, αλλά μιλάει στις καρδιές μας”, διαβεβαίωσε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια του Angelus, που εκφωνήθηκε από το παράθυρο του Αποστολικού Παλατιού του Βατικανού στις 30 Μαΐου 2021.
Για να κατανοήσουμε την ενότητα της Αγίας Τριάδας, θα πρέπει να τη σκεφτούμε ως έκφραση της αγάπης του “Πατέρα που δίνει τον εαυτό του γεννώντας τον Υιό, ο οποίος με τη σειρά του δίνει τον εαυτό του στον Πατέρα, και η αμοιβαία αγάπη τους είναι το Άγιο Πνεύμα, ο δεσμός της ενότητάς τους”.

Να “βυθιστούμε” στην αγάπη του Θεού.

Ο Ιησούς καλεί κάθε άτομο να αντλήσει από αυτή την “τριαδική πηγή” για να ζήσει την ύπαρξή του στη Γη, εξήγησε ο Ποντίφικας στους χιλιάδες προσκυνητές που ήρθαν να τον ακούσουν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Επομένως, το σχέδιο της Εκκλησίας είναι να επιτρέψει σε κάθε άτομο να “βυθιστεί” στην αγάπη του Θεού και να λάβει έτσι την “αιώνια ζωή”.

Με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Τριάδας, υπενθύμισε πόσο αυτή πρέπει να είναι η πηγή αυτής της “αγάπης μεταξύ μας και για όλους”.
Μην ευαγγελίζετε “με λόγια, αλλά με τη δύναμη της αγάπης του Θεού που κατοικεί μέσα σας”, είπε.

“Η ομορφιά του Ευαγγελίου απαιτεί να ζούμε και να μαρτυρούμε με αρμονία μεταξύ μας, που είμαστε τόσο διαφορετικοί!
Η ομορφιά του Ευαγγελίου απαιτεί να ζούμε και να μαρτυρούμε σε αρμονία μεταξύ μας”, αναφώνησε ο Επίσκοπος της Ρώμης.
“Αυτή η ενότητα είναι απαραίτητη” για τους Χριστιανούς, κατέληξε.

π.Α.Π

πηγή: aletheia.org

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση Πάπα Φραγκίσκου, 22 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023   Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού. Η

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου