Η Αγία Δωρεά στον Μητροπολιτικό Ναό της Νάξου

Μια από τις λαμπρότερες και σημαντικότερες εορτές του Χριστιανικού ημερολογίου είναι αυτή της Αγίας Δωρεάς του Σώματος και του Αίματος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Η Δωρεά αυτή εκφράζεται με τα λόγια του Ιησού κατά το τελευταίο Δείπνο που συνέφαγε με του μαθητές του, λίγο πριν από το Πάθος «Λάβετε φάγετε…» και «Λάβετε πίετε..», όσο και από την πράξη της έσχατης και ολοκληρωτικής προσφοράς του Σώματος και του Αίματος Του επάνω στο Σταυρό.

Κάθε χρόνο η Αγία Δωρεά τιμάται με μεγάλη επισημότητα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και τη μεγάλη λιτανεία του Παναχράντου Μυστηρίου στους δρόμους των πόλεων και των χωριών.

Στην Ενορία της Μητροπόλεως εορτάσαμε την πανήγυρη την Κυριακή 25 Ιουλίου 2021.
Η επίσημη Θεία Λειτουργία τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπό μας Σεβασμιότατο Ιωσήφ.
Είναι η πρώτη Λειτουργία που τέλεσε στον Μητροπολιτικό Ναό από την ημέρα της ενθρονίσεώς του. Μαζί του συλλειτούργησε ο Εφημέριος.
Στο ιερό οι μικροί και πρόθυμοι λειτουργοϋπηρέτες εξασφάλισαν την απαραίτητη βοήθειά τους, η χορωδία όπως πάντα άψογη και η παρουσία του κόσμου ικανοποιητική. Λόγω των περιοριστικών μέτρων δεν έγινε η λιτανεία στα δρομάκια της καστροπολιτείας, αλλά η περιφορά του Παναχράντου Μυστηρίου έλαβε χώρα μέσα στο Ναό.

Στο τέλος της τελετής στο προαύλιο του Ναού υπήρξε κέρασμα και ανταλλαγή ευχών, κυρίως προς το νέο μας Ποιμενάρχη που έχει ξεκινήσει πλέον το έργο της καθοδήγησης της τοπικής μας Εκκλησίας.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου