«Η Αγία Έμυ» ταινία με φόντο την κοινότητα των χαρισματικών καθολικών φιλιππινέζων του Πειραιά

 

Η ελληνίδα σκηνοθέτης Αρασέλη Λαιμού, που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στο Λος Αντζελες, γύρισε πέρυσι μια δραματική ταινία σχεδόν 2 ωρών, με τίτλο «Αγία Εμυ» που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο και πρωτοπαρουσιάζεται στους αθηναϊκούς κινηματογράφους την Πέμπτη 7/5.

Η μυθοπλασία αφορά την ιστορία 2 αδελφών της Τερέζας και την Εμυ, από τις Φιλιππίνες, μέλη των Καθολικών Χαρισματικών που εκκλησιάζονται στον Πειραιά. Η Εμυ νιώθει να έλκεται από μυστηριώδεις δυνάμεις που υπάρχουν μέσα της, τη στιγμή που μαθαίνει ότι η αδελφή της Τερέζα μένει έγκυος.

Η σκηνοθέτης αναφέρει ότι συμμετείχε πολλές φορές στην κυριακάτικη λειτουργία της φιλιππινέζικης κοινότητας και εντυπωσιάστηκε από την εγκαρδιότητα και συμμετοχικότητά τους κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας. Η ταινία γυρίσθηκε με ερασιτέχνες ηθοποιούς της κοινότητας τους και λίγους Έλληνες επαγγελματίες, στη γλώσσα τους, ώστε να μπορούν να εκφραστούν πιο άνετα.

Ευκαιρία για γνωριμία με ένα λαό και μια θρησκευτική πραγματικότητα (χαρισματικές κοινότητες υπάρχουν σε όλα τα χριστιανικά δόγματα) που ζουν δίπλα μας αλλά γνωρίζουμε λίγα.

 

Πληροφορίες από συνέντευξη της σκηνοθέτιδας στο Αθηνόραμα

Φωτογραφίες από LIFO

 

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 5 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

5 Δεκεμβρίου μνήμη του Αγίου Σάββα του Οσίου

Γεννήθηκε στη Ματουλάσκη της Καισάρειας στην Καππαδοκία από χριστιανούς γονείς. Νεαρός ακόμα εισέρχεται στη σχολή ενός μοναστηριού στην ίδια πόλη. Εκεί ανακαλύπτει την κλήση του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου