Η Έναρξη της Συνόδου στην Επισκοπή Χίου

Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΧΙΟΥ

 

Στον Άγιο Νικόλαο, τον Καθεδρικό Ναό της Χίου τελέστηκε η εναρκτήρια Ακολουθία της Συνόδου των Επισκόπων του 2023 για την Εκκλησιαστική Επαρχία Χίου – Λέσβου – Σάμου.

Στην αρχή της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιότατος Ιωσήφ εξήγησε στο εκκλησίασμα την σημασία της Συνόδου που έχει ως θέμα: «Προς μία Εκκλησία συνοδική: κοινωνία, συμμετοχή, αποστολή» και κατά την ομιλία του ερμήνευσε τα ειδικά Αναγνώσματα της ημέρας που αφορούσαν την Πεντηκοστή, την εικόνα του Αγίου Παύλου για την Εκκλησία ως μέλη του ίδιου σώματος και την πορεία των μαθητών προς την Εμμαούς. Αυτά τα Αναγνώσματα θα μας καθοδηγούν κατά την διαβούλευση προς τη Σύνοδο. Πριν την επίσημη ευλογία ο εφημέριος του ναού, π. Λέων Κισκίνης, καλωσόρισε τον Σεβασμιότατο στην Χίο.

 

Κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιότατος είχε την δυνατότητα να συναντηθεί με τους ενορίτες, να τους γνωρίσει και να ενημερωθεί για την εκεί εκκλησιαστική ζωή.

π. Α.Π

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 28 Μαΐου  2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου