Η Έναρξη της Συνόδου στην Επισκοπή Χίου

Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΧΙΟΥ

 

Στον Άγιο Νικόλαο, τον Καθεδρικό Ναό της Χίου τελέστηκε η εναρκτήρια Ακολουθία της Συνόδου των Επισκόπων του 2023 για την Εκκλησιαστική Επαρχία Χίου – Λέσβου – Σάμου.

Στην αρχή της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιότατος Ιωσήφ εξήγησε στο εκκλησίασμα την σημασία της Συνόδου που έχει ως θέμα: «Προς μία Εκκλησία συνοδική: κοινωνία, συμμετοχή, αποστολή» και κατά την ομιλία του ερμήνευσε τα ειδικά Αναγνώσματα της ημέρας που αφορούσαν την Πεντηκοστή, την εικόνα του Αγίου Παύλου για την Εκκλησία ως μέλη του ίδιου σώματος και την πορεία των μαθητών προς την Εμμαούς. Αυτά τα Αναγνώσματα θα μας καθοδηγούν κατά την διαβούλευση προς τη Σύνοδο. Πριν την επίσημη ευλογία ο εφημέριος του ναού, π. Λέων Κισκίνης, καλωσόρισε τον Σεβασμιότατο στην Χίο.

 

Κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιότατος είχε την δυνατότητα να συναντηθεί με τους ενορίτες, να τους γνωρίσει και να ενημερωθεί για την εκεί εκκλησιαστική ζωή.

π. Α.Π

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 7 Ιουνίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 9ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 8 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου