Ζήτω οι παππούδες και οι γιαγιάδες που μεταδίδουν την πίστη στα εγγόνια τους!

Ζήτω οι παππούδες και οι γιαγιάδες  που μεταδίδουν την πίστη στα εγγόνια τους!

Αμέσως μετά την Κυριακάτικη προσευχή του Angelus, ο Πάπας Φραγκίσκος  απευθύνθηκε σε χιλιάδες προσκυνητές  που είχαν κατακλύσει την πλατεία του Αγίου Πέτρου, λέγοντας: “θα ήθελα να ανανεώσω  την δωρεάν μου και να σας χαρίσω ένα» Ευαγγέλιο της τσέπης».

Και εξήγησε; «Το Ευαγγέλιο του Λουκά, που διαβάζουμε τις Κυριακές αυτού του Λειτουργικού έτους. Το βιβλιαράκι  έχει τίτλο: “Το Ευαγγέλιο της Ευσπλαχνίας του Αγίου Λουκά», πράγματι  ο ευαγγελιστής προτείνει τα λόγια του Ιησού:  ‘Να είστε φιλεύσπλαχνοι, όπως φιλεύσπλαχνος  είναι ο Πατέρας σας».

Και συνέχισε ο Ποντίφικας: « Θα σας  μοιραστεί  δωρεάν από εθελοντές του l Dispensario pediatrico“Αγία Μάρθα» και μερικούς  ηλικιωμένους και παππούδες τη Ρώμης».

Και ολοκλήρωσε λέγοντας: “Πόσο είναι αξιέπαινοι οι παππούδες και οι γιαγιάδες  που μεταδίδουν την πίστη στα εγγόνια τους!”

Στη συνέχεια κάλεσε  να πάρουν το Ευαγγέλιο  και να το διαβάσουν, ένα εδάφιο κάθε μέρα, «έτσι η ευσπλαχνία  του Πατέρα θα κατοικήσει  στην καρδιά σας  και θα μπορέσετε  σε όσους συναντάτε”.

“Και τέλος στη σελίδα 123, συνέχισε – υπάρχουν τα επτά έργα της  σωματικής ευσπλαχνίας  και τα επτά έργα της πνευματικής  ευσπλαχνίας. Θα ήταν όμορφο  να τα  απομνημονεύσετε, έτσι θα είναι πιο εύκολο να τα κάνετε  και πράξη!”

Πριν ευχηθεί την καλή Κυριακή, το καλή όρεξη  και την παράκλησης να προσεύχονται  για τον Πάπα , ο Επίσκοπος της Ρώμης  επανέλαβε: “Σας καλώ να πάρετε αυτό το Ευαγγέλιο, ώστε η ευσπλαχνία του Πατέρα να γίνει συγκεκριμένα έργα μέσα σας. Και εσείς εθελοντές , παππούδες και γιαγιάδες  που θα μοιράστε το Ευαγγέλιο, να θυμηθείτε και τον κόσμο  που ευρίσκεται στην πλατεία Πίου 12ου φαίνεται πως δεν μπόρεσαν να μπουν στην πλατεία του Αγίου – ώστε και εκείνοι να λάβουν το Ευαγγέλιο”.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 6 Δεκεμβρίου 2022                                   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου