Εόρτασαν οι ενορίες Καρδιανής και Βωλάξ το Γενέσιο της Υπεραγίας Θεοτόκου Μαρίας.

Την παραμονή της πανηγύρεως τελέστηκε από τους εφημερίους ο πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ ανήμερα τελέστηκε η  πανηγυρική Θεία Λειτουργία όπου προέδρευσαν στην ενορία του Βωλάξ ο Γενικός Βικάριος της Αρχιεπισκοπής μας π. Μάρκος Φώσκολος  και στην  Καρδιανή  ο Αρχιγραμματέας της Αρχιεπισκοπής π. Φραγκίσκος Βιδάλης, όπου εκπροσώπησαν τον Αρχιεπίσκοπό μας π. Ιωσήφ λόγω της απουσίας του στο εξωτερικό.

Στο Βωλάξ τον εσπερινό τον τέλεσε ο π. Αλέξανδρος Πέρρος Νίκος Ψάλτης και συμπροσευχήθηκε μαζί του ο π. Νίκος Ψάλτης ενώ την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο π. Μάρκος Φώσκολος και συλλειτούργησαν μαζί του ο εφημέριος,  π. Νίκος Ψάλτης, ο Λειτουργός της ενορίας, π. Αλέξανδρος Πέρρος και οι πατέρες, Γεώργιος Ανδριώτης,  Μάρκος Βιδάλης, οι δύο πατέρες του Τάγματος του Ενσαρκωμένου Λόγου π. Ιωσήφ Ρόσσι  και π. Ιγνάτιος και ο διάκονος  π. Μάριος Φώσκολος.

Στην ενορία της Καρδιανής την παραμονή της πανηγύρεως τελέστηκε από τον εφημέριο π. Ιωάννη Σκλάβο, ο Πανηγυρικός Εσπερινός και συμπροσευχήθηκε μαζί του  ο διάκονος π. Μάριος Φώσκολος , ενώ ανήμερα ο Αρχιγραμματέας της Αρχιεπισκοπής τέλεσε την  Πανηγυρική θ. Λειτουργία και μαζί του συλλειτούργησε ο εφημέριος π. Ιωάννης Σκλάβος. Το παρόν στην πανήγυρη έδωσαν ο εφημέριος της Ορθοδόξου ενορίας της Αγίας Τριάδας,  Πανοσιολογιώτατος π. Κωνσταντίνος Δελατόλας και ο Πανοσιολογιώτατος π. Ευστάθιος Σαντοριναίος,  επίσης η έπαρχος Τήνου κα Αναστασία Δελληγιάνη, ο Δήμαρχος Τήνου κ. Ιωάννης Σιώτος, η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ανδρου Τήνου κα Ευγενία Αλοιμόνου, η  Αντιδήμαρχος κα Λουκρητία Άνδροβικ, ο Αντιδήμαρχος κ. Ζαχαριάς Γιαννησόπουλος, ο πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Καρδιανής κ. Φίλιππος Οριάνος, ο πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Κώμης κ. Πολύκαρπος Δελλατολας, ο πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Χώρας κ. Γεώργιος Κόγκος, Δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του δήμου Τήνου και πλήθος κόσμου, προσκυνητές και φιλέορτοι.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας και στις δύο ενορίες ήταν όλοι καλεσμένοι σε τράπεζα αγάπης.

Δ.Μ.Φ.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 24ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 22 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου