ΕΦΥΓΕ ΜΙΑ ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ

ΕΦΥΓΕ ΜΙΑ ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ

Την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014 ολοκλήρωσε την πορεία της πάνω στη γη μία από τις αρχόντισσες του Κάστρου Νάξου,
η Άννα χήρα Αντωνίου Πρίντεζη
Γυναίκα, σύζυγος, μητέρα και γιαγιά που άφηνε στο πέρασμά της ένα γλυκό χαμόγελο ευγένειας και ανθρωπιάς, σύμβολα και τα δύο μιας  αληθινής αρχοντιάς. Μιας σωστής και ελκυστικής αρχοντιάς που ξεχώριζε από την αρχοντιά  που  καμιά φορά συναντάμε και είναι είτε κληρονομική  και χωρίς προσωπική συμμετοχή,  είτε και επίκτητη  αλλά προσποιητή. Η αρχοντιά της «Κυρίας Άννας» έβγαινε  μέσα από την ομορφιά της ψυχής της που, όσο περνούσαν τα χρόνια, γινόταν ένα με την προσωπικότητά της. 

Έφυγε ήσυχα από τη ζωή αυτή και πέρασε στην άλλη. Όσοι τη γνωρίσαμε την ευχαριστούμε για την όμορφη κληρονομιά που μας άφησε, καθώς αυτή η κληρονομιά δεν ανήκει μόνο στην οικογένειά της, αλλά και σε όλη την εκκλησιαστική και ενοριακή κοινότητά μας στην Νάξο, και δεν είναι άλλη από το χριστιανικό παράδειγμά της.
Η λύπη μας που προκάλεσε η αναχώρησή της,  μετριάζεται από το γεγονός πως οι οικογένειες των δύο παιδιών της, αναγνωρίζοντας την αξία της προσφοράς της, την τιμούσαν και την τιμούν και συνεχίζουν να βαδίζουν στο δρόμο που εκείνη χάραξε.

Αιωνία της η μνήμη

KANTAM

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου