ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

Τη Μεγάλη Πέμπτη 9 Απριλίου 2015, ολοκλήρωσε την αποστολή του πάνω στη γη ο αγαπητός π. Μάριος Ψάλτης του Μοναχικού Τάγματος των Πατέρων Ιησουϊτών της Αθήνας.

Πολλοί γνώρισαν από κοντά αυτόν τον απλό μοναχό, ο οποίος καταγόταν από την Τήνο και εργάστηκε τόσο για το πολύμορφο έργο του μοναχικού του τάγματος στην Ελλάδα, όσο και στην ποιμαντική δράση σε ενορίες. Εκείνο που τον έκανε γνωστό και αγαπητό η μεγάλη  ποιμαντική προσφορά του στη διασπορά και στα ακριτικά νησιά. Άλλοι τον θεωρούσαν ένα άξιο συνεχιστή του ίδιου έργου του αείμνηστου π. Νικολάου Ρούσσου του ιδίου μοναχικού τάγματος.

Η Εκκλησία της Τήνου αλλά και της Χίου, είχε το προνόμιο να εξυπηρετηθεί για αρκετά χρόνια από τα πολλά χαρίσματα του π. Μάριου, γι’ αυτό και με το άκουσμα του θανάτου του, με επί κεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο, προσευχήθηκε για την αιώνια ανάπαυση της ψυχής του κοντά στο Θεό για τη «μεγαλυτέρα δόξα»  του οποίου εργάστηκε σε όλη τη ζωή του.

Η Χίος, η Λέσβος, η Σάμος, η Τήνος και άλλα νησιά είχαν δεχθεί την πνευματική του προσφορά και είχαν διαπιστώσει την αγάπη του για την Εκκλησία, την οποία εκδήλωνε με το δικό του χαρακτηριστικό τρόπο. Ο κάθε ιερέας, ο κάθε μοναχός έχει χαρίσματα συμπληρωματικά με εκείνα των συναδέλφων του και όλοι μαζί προσφέρουν μία μεγάλη υπηρεσία στην Εκκλησία.

Η Εκκλησία της Τήνου Θα εκπροσωπηθεί στην εξόδια ακολουθία που θα τελεστεί την Τετάρτη του Πάσχα στις 3 το απόγευμα από τον π. Νικόλαο Ψάλτη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος, αδυνατών να παραστεί, έστειλε μήνυμα χαρμολύπης προς τον Ηγούμενο και τα μέλη της Μοναχικής Κοινότητας των Πατέρων Ιησουϊτών της Αθήνας. Ο ίδιος θα την ίδια ημέρα στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως στο Ναό του Αγίου Αντωνίου στην Παλλάδα Τήνου ζητώντας από τον Κύριο να χαρίσει την αιώνια ανάπαυση στην ψυχή του αείμνηστου συνεργάτη μας π. Μάριου Ψάλτη. Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο θα συλλειτουργήσουν ο π. Δημήτριος Δαλέζιος του Τ.Ι και ο π. Ριχάρδος Ταρασκεβιτς, διάδοχος του π. Μάριου στην ενορία της Σάμου.

Τα σχέδια του Θεού προέβλεπαν μία περίεργη σύμπτωση! Πριν  από λίγο καιρό είχε αναπαυθεί εν Κυρίω η αδελφή του αείμνηστου π. Μάριου στην Τήνο η Άννα και σήμερα παραμονή της εξόδιας ακολουθίας του μία άλλη αδελφή του η Καρμέλα στην Αθήνα. Ανεξιχνίαστα τα έργα του Κυρίου!

Συμμετέχουμε στον ανθρώπινο πόνο των δύο άλλων αδελφών του και τη χαρμολύπη της μοναχικής κοινότητας των Πατέρων Ιησουιτών στην Αθήνα και προσευχόμαστε ο Κύριος να καλύψει την κενή θέση με κάποια νέα μοναχική κλήση.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (B)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 22 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

22 ΙΟΥΝΙΟΥ μνήμη του Αγίου Παυλίνου, επισκόπου

  Καταγόταν από μια πλούσια οικογένεια Ρωμαίων πατρικίων (γεννήθηκε το 355 στη Μπορντώ, όπου ο πατέρας του ήταν αυτοκρατορικός αξιωματούχος). Συνάντησε τον επίσκοπο Αμβρόσιο του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου