ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΜΟΝΑΧΟΣ

ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΜΟΝΑΧΟΣ

Η Τήνος με χαρμολύπη πληροφορήθηκε  την Κυριακή 24 Μαίου 2015 την αναχώρηση για την ουράνια πατρίδα του αγαπητού και συμπαθούς μοναχού αδ. Ευαγγέλου Φόνσου, καταγομένου από τον Κρόκο της Τήνου. Ενα από τα ένδεκα παιδιά της πολυμελούς οικογένειας Φόνσου, η οποία αφιέρωσε στο Θεό άλλα δύο τον π. Αντώνιο και την αδ. Θηρεσία.

Χαρά, διότι ο αδελφός Ευάγγελος πριν από την μακρόχρονη καθήλωση του  στο αναπηρικό καροτσάκι, υπηρετούσε την Εκκλησία  με την αφιερωμένη στον Κύριο ζωή του, μέσα από απλές και ταπεινές πράξεις αγάπης που απεδείκνυαν την αγάπη του για το Θεό και τον άνθρωπο μέσα από το πνεύμα του Αγίου Ιδρυτή του τάγματος των Μαριανών Μοναχών, Αγίου Μαρκελλίνου Champagnat. Η χαρά μας λοιπόν δικαιολογείται διότι με αυτά τα έργα παρουσιάζεται ενώπιον του ευσπλαχνικού ουράνιου Πατέρα. 

Τον γνωρίσαμε ως εκπαιδευτικό,  κατηχητή,  άνθρωπο της χειρονακτικής απλής εργασίας, απλό και ταπεινό  μοναχό. Τώρα τον στερούμαστε και είναι φυσικό να λυπούμαστε.

Είχαμε την τιμή και τη χαρά να συνεργαστούμε  μαζί του στην κατήχηση και στο ποιμαντικό έργο, που πρόσφερε στη μικρή ακριτική μας ενορία της Χίου. Εκτιμήσαμε τα χαρίσματά του και ιδιαίτερα την αγάπη του για τα παιδιά, τους έφηβους και τους νέους στους οποίους μετέφερε το λόγο του Κυρίου μέσα από το χαμόγελό του, που του εξασφάλιζε η χαρά του ευαγγελίου.

Τον ευχαριστούμε για τη μεγάλη του προσφορά στην Εκκλησία και στην κοινωνία. Ευχόμαστε η χαρά του ευαγγελίου που ζούσε στη γη να γίνει χαρά αιώνια με την παρουσία του Θεού.

Συλλυπούμεθα τα αδέλφια του και  όλα τα μέλη της φυσικής του οικογένειας αλλά και της μεγαλύτερης πνευματικής οικογένειας του την  κοινότητα των Μαριανών αδελφών, η οποία ήταν υποδειγματικά κοντά του ιδιαίτερα στα χρόνια της ασθένειάς του.

Ας αναπαύεται αιώνια

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μνημόσυνο π. Εμμανουήλ Ρεμούνδου

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 17:30 στον Καθολικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Νάξου θα τελεστεί 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του π.

Angelus, 10 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα!  Αυτή τη Β’ Κυριακή της Παρουσίας, το Ευαγγέλιο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου