ΕΥΧΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ Π ΑΛΦΟΝΣΟ

Αρ. Πρωτ. 88/2016
Αρ. Φακ.001/00600

Τήνος 01/03/2016

Σεβαστέ και αγαπητέ Πατέρα Αλφόνσε,

Ο Κύριος ευδόκησε να σε καλέσει να Τον ακολουθήσεις κι εσύ δε δίστασες και σήμερα, πρηνής ενώπιον Του, δέχεσαι να συνεχίσεις τη σωτήρια αποστολή Του. Θα σε χρίσει με το Άγιό του Πνεύμα για «να ευαγγελιστείς στους φτωχούς,  να γιατρέψεις τους συντριμμένους στην καρδιά, για να κηρύξεις  τον ευπρόσδεκτο χρόνο του Κυρίου».

Συμμετέχω στη χαρά της Εκκλησίας της Αθήνας και  ζητώ από τον Κύριο με την προσευχή της Εκκλησίας  και την επίθεση των χεριών του Επισκόπου σου και όλων των συλλειτουργών του, να γίνεις ο απλός και ταπεινός Ιερέας του Κυρίου και Λειτουργός του  Θεού μας.

Με τη Θεία Του χάρη να μοχθείς για το κήρυγμα και τη διδασκαλία (Α.Τιμ.5,17), να μελετάς το λόγο του Κυρίου και να διδάσκεις  αυτά που πιστεύεις, εφαρμόζοντας στη ζωή σου αυτά που κηρύττεις (Presb.ord.28).

         Η πόρτα της καρδιάς σου και η πόρτα του Πρεσβυτερίου σου ας είναι  πάντα ανοικτές  σε όλες και σε όλους, αλλά ιδιαίτερα στους απλούς, τους ταπεινούς, τους φτωχούς και ανήμπορους, όσους αναζητούν το πρόσωπο του Χριστού στο πρόσωπό σου. Έτσι θα είσαι ο ιερέας της ευσπλαχνίας στον οποίο ο Κύριος ανέθεσε την αποστολή αυτή στην αρχή αυτού του έκτακτου Ιωβηλαίου έτους της Θείας Ευσπλαχνίας.

Θα είμαι κοντά σου με την προσευχή μου, την προσευχή  της τοπικής μου Εκκλησίας και την παρουσία πέντε  ιερέων της.

Με πολλή εν Χριστώ αγάπη

+Νικόλαος
Αρχιεπίσκοπος

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου