ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

 

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην τοπική μου Εκκλησία, η οποία βρήκε το δικό της τρόπο, σε μια στιγμή τόσο σημαντική για την ιερατική μου διακονία, να δοξάσει μαζί μου το Θεό για όσα Εκείνος της πρόσφερε για πενήντα χρόνια, χρησιμοποιώντας την ευαίσθητη καρδιά μου, τα αδύναμα χέρια και πόδια μου και τα ελάχιστα χαρίσματά μου.
Οι αδελφοί μου στην αρχιεροσύνη, οι αγαπητοί ιερείς της τοπικής μας εκκλησίας αλλά και άλλων τοπικών εκκλησιών, οι μοναχές και οι μοναχοί, οι νέοι και οι νέες, οι έφηβοι και τα παιδιά και ο Σεβασμιότατοι επίσκοποι της αδελφής Ορθόδοξης Εκκλησίας Παροναξίας κ. Καλλίνικος και Σύρου-Τήνου κ. Δωρόθεος ο Β βρήκαν ένα δικό τους τρόπο, τόσο δυνατό, τόσο πειστικό και τόσο ανθρώπινο για να επαναλάβουμε όλοι μαζί στον Αναστημένο Χριστό και μαζί με τους μαθητές της Εμμαούς το «ΜΕΙΝΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕ».

Ευχαριστώ όσους ήταν παρόντες την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στον Καθεδρικό μας Ναό στην Ξινάρα και μαζί μου δόξασαν και ευχαρίστησαν τον Κύριο για τα λίγα ψωμιά και λιγότερα ψάρια που κρατούσα στα χέρια μου και Εκείνος δέχτηκε να τα πολλαπλασιάσει και να τα μοιράσει το λαό του.
Ευχαριστώ όσους και όσες ετοίμασαν τους χώρους, βρήκαν τους τρόπους, πρόσφεραν το νου και την καρδιά τους για να ετοιμάσουν μια αληθινή Ευχαριστία για το Θεό και τη γιορτή για μένα.

Ευχαριστώ όσους δεν μπόρεσαν να είναι μαζί μας, αλλά με βεβαίωσαν ότι όταν κάποιος αγαπά βρίσκει χίλιους δυο τρόπους για να εκφράσει την αγάπη του.
Να ευχαριστήσω λοιπόν και εκείνους που θέλησαν να χρησιμοποιήσουν τα διάφορα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας, για να με βεβαιώσουν ότι είναι κοντά μου και προσεύχονται για μένα. Να με βεβαιώσουν ότι είναι μαζί μου ακόμη και αργά το βράδυ, όταν βλέπουν αναμμένο το φως στο Γραφείο μου , διότι ξέρουν, ότι σκέπτομαι πώς να τους υπηρετήσω, αν ξημερώσει ο Θεός για μένα και την άλλη ημέρα.
Και επειδή η ζωή κάθε ανθρώπου έχει και τις πίκρες, έχει και τα κάθε λογής ζιζάνια, δηλαδή τα αγριόχορτα, αρκετοί ήταν εκείνοι που θέλησαν να μου στείλουν εύγεστα γλυκά, αλλά και όμορφα λουλούδια.
Τώρα, χάρη στο θέλημα του Θεού και τη δική σας αγάπη, ξεκίνησα την επόμενη πεντηκονταετία. Ο Κύριος ξέρει από πόσα χρόνια θα αποτελείται. 
Το μόνο που του ζητώ είναι να μην μ’ αφήσει μόνο, αλλά να συνεχίσει να είναι δίπλα μου με την έντονη παρουσία του, το έλεός του, την ευσπλαχνία και την αγάπη του.

Και εσείς αγαπητοί μου συνεχίστε να προσεύχεστε για μένα! Σας ευχαριστώ

+Νικόλαος
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 5ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 7 Φεβρουαρίου 2023   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (7, 1-13) Και

Ο σεισμός στην Τουρκία και Συρία…

Δυστυχώς ο σεισμός των 7.9 ρίχτερ που έπληξε Τουρκία και Συρία προξένησε μεγάλο αριθμό θυμάτων, που συνεχώς μεγαλώνει. Ο Πάπας Φραγκίσκος απέστειλε αμέσως συλλυπητήρια τηλεγραφήματα,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου