Ευχές του Σεβασμιοτάτου π. Νικολάου για το Πάσχα

Αρ. Πρωτ.314/2021
Αρ. Φακ.001/001

Τήνος 15 Απριλίου 2021

ΟΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ
προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας

Αδελφοί μου κι αδελφές μου,

Κατά τη διάρκεια αυτής της ιδιαίτερης Τεσσαρακοστής με την πάλη μας και ενάντια στην επιδημία, κάνω φωνή μου τις σκέψεις και τα συναισθήματα που βιώνω αυτό τον καιρό, επιθυμώντας να σας βοηθήσω να αισθανθούμε και να βιώσουμε κάτω από το φως και το σχέδιο του Θεού, τη διπλή αλλαγή που επέρχεται στη ζωή της τοπικής μας Εκκλησίας.

Κι αυτό το Πάσχα που καλωσορίζουμε, όπως πάντα, ως δώρο Θεού, θα το γιορτάσουμε μαζί, καθώς ολοκληρώνεται όμως σιγά – σιγά η κοινή μας πορεία των είκοσι οκτώ ετών στην υπηρεσία της τοπικής μας Εκκλησίας.

Επιθυμώ λοιπόν να σας εκφράσω τις πασχαλινές μου ευχές για το νέο πέρασμα του Κυρίου από τη ζωή της τοπικής μας Εκκλησίας, αναγγέλλοντας και τον ερχομό του νέου ποιμένα σας, του Σεβασμιωτάτου αγαπητού π. Ιωσήφ Πρίντεζη, τον οποίο ο Αναστημένος Χριστός επέλεξε και θα σας στείλει κατά τη φετινή γιορτινή πασχαλινή περίοδο.

Αυτές οι ευχές μου γίνονται με την ίδια απλότητα που χρησιμοποίησα κάθε φορά που σας συναντούσα στους δρόμους και στις πλατείες των 8 νησιών μας του Αιγαίου που υπηρετούσα, αλλά προπάντων από τον άμβωνα της αγάπης των Ναών μας κατά την τέλεση της Θείας Λατρείας.

Εύχομαι στους ασθενείς αδελφούς και αδελφές μας, γνωστούς και αγνώστους, να γίνουν καλά.

Εύχομαι στους γιατρούς και στο βοηθητικό νοσηλευτικό προσωπικό που ιδιαίτερα σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές της πανδημίας στέκονται, ως ήρωες, κοντά τους, να τα καταφέρουν και σύντομα να έχουν τη δυνατότητα κάπως να ξεκουραστούν, καθώς όλο αυτό το διάστημα τους βλέπουμε να προσφέρουν αγόγγυστα, τόσο ως επιστήμονες όσο και ως άνθρωποι, τη συνεχή φροντίδα σ’ αυτούς που τη χρειάστηκαν και θα τη χρειαστούν ακόμη.

Εύχομαι σε όσους αντιμετώπισαν το ανθρώπινο πένθος να μπορέσουν σύντομα να παρηγορηθούν και να γιορτάσουν τη συνέχιση της ζωής.

Εύχομαι όλες οι οικογένειές μας να βγουν από την «καραντίνα» της απομόνωσης πιο ενωμένες και πιο αγαπημένες από πριν.

Εύχομαι στους επικεφαλής των θεσμικών οργάνων να επιλέγουν τη συνεργασία που έχει ως καρπό το κοινό καλό.

Εύχομαι στα παιδιά να αυξάνουν σε ηλικία και σοφία ενώπιον του Θεού και των ανθρώπων και να απολαμβάνουν τη χαρά μέσα στην ειρήνη που όλοι μας οφείλουμε να τους εξασφαλίζουμε.

Εύχομαι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης να ασχολούνται περισσότερο με την αλήθεια και να αποφεύγουν την προβολή ειδήσεων που ζημιώνουν και δεν παιδαγωγούν.

Εύχομαι όλοι οι νέοι μας να έχουν εργασία και να αμείβονται δίκαια.

Εύχομαι να μην ξεχαστούν οι πιο αδύναμοι, οι αδελφοί μας με ειδικές ανάγκες, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

Εύχομαι στους Ιερείς μας να δουν και πάλι κατά τις επικείμενες γιορτές, αλλά και την ημέρα του Κυρίου σύσσωμη και ενεργό την παρουσία των μελών των ενοριακών τους κοινοτήτων.

Εύχομαι…

Αυτές τις πασχαλινές ευχές μου σας ζητώ να τις συμπληρώσετε, διότι εσείς δεν είστε μόνο δέκτες τους, αλλά και πομποί, εφόσον μαζί αποτελούμε την Εκκλησία:

Γνωρίζω ότι δε θα είναι εύκολο να πραγματοποιηθούν σύντομα όλες αυτές οι ευχές μου. Γι’ αυτό σας ζητώ να τις στηρίξετε και με την προσωπική και οικογενειακή προσευχή σας, ώστε ο Κύριος να μας δώσει φως να βαδίσουμε στο μέλλον μας, να πάρουμε το μάθημα απ’ όσα δύσκολα βιώσαμε και βιώνουμε κατά την περίοδο της κουραστικής πανδημίας και να τολμήσουμε να αλλάξουμε όσα πρέπει να αλλάξουν.

Όλες και όλοι ας αναγνωρίσουμε ότι, ακόμη και με τον περιορισμένο τρόπο με τον οποίο, ενδεχομένως, θα βιώσουμε την εορτή των Εορτών, το Πάσχα του Κυρίου, ο Αναστημένος Χριστός, να μας πάρει από το χέρι και να μας οδηγήσει στο δρόμο που ο ίδιος πορεύτηκε για να φθάσουμε μαζί του στη δόξα της Αναστάσεως.

Μόνο ένα τέτοιο Πάσχα θα είναι Χριστιανικό και σωτήριο και θα εγγυάται την Ανάσταση και τη χαρά. Μόνο αυτό το Πάσχα μπορεί να πλημμυρίσει τις καρδιές μας με το πολυπόθητο και σωτήριο “Αλληλούια”.

Αυτό το Πάσχα σας εύχομαι κι αυτό σας αναγγέλλω, στο όνομα του Κυρίου, διότι

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

+Νικόλαος, Αρχιεπίσκοπος
Αποστολικός Τοποτηρητής
της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Νάξου – Τήνου – Άνδρου – Μυκόνου
και της Καθολικής Επισκοπής Χίου (Λέσβου – Σάμου)

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 24 Απριλίου 2024

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024     Κατήχηση. Τα πάθη και οι αρετές. 16. Η ζωή της χάριτος

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου