ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΤΩΧΟΙ! ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΤΩΧΟΙ!

ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ

(Δημοσιεύουμε παρακάτω επιστολή του π. Λέοντα Κισκίνη που στάλθηκε στις 7/11/15 ώρα 21:46
όπως και απάντηση που του στάλθηκε έλαβε από άλλο αναγνώστη την ίδια ημέρα στις 22.19)

 

……., σου γράφω μετά από πολύ περίσκεψη. Στη Μυτιλήνη και τη Χίο οι ενορίες μας που είναι σε κεντρικό σημείο, κατακλύζονται από πρόσφυγες, μεταξύ τους πάρα πολύ Χριστιανοί, που μας ζητούν βοήθεια: δεν ζητούν πολλά: κάτι να φάνε, και ίσως κάτι να συμπληρώσουν για να αγοράσουν το εισιτήριό τους για Αθήνα. Δεν είναι ζητιάνοι: είναι άνθρωποι αξιοπρεπείς, που όμως η "μοίρα" τούς έφερε σε αυτή την κατάσταση. 

Είναι δύσκολο να τους αρνηθούμε ένα κρουασάν, μια γκοφρέτα ή μια σοκολάτα όταν χτυπάνε την πόρτα της εκκλησίας. Προσπαθούμε να βλέπουμε σε αυτούς τον ίδιο τον Χριστό που χτυπάει την πόρτα μας και μας ζητάει να του δώσουμε κάτι να φάει, ή να ντυθεί. 

Ήμουν Μυτιλήνη 2 εβδομάδες: η κατάσταση δραματική. Χτες, μετά τη λήξη της απεργίας, επέστρεψα στη Χίο. Με το αμάξι, βλέπω κάτι παιδιά να κάνουν ωτοστόπ, σταματώ να τους μεταφέρω στο σημείο καταγραφής: ο ένας από αυτούς τουρτούριζε από το κρύο: μπορείς να μην του δώσεις ένα μπουφάν; (έστω από το υστέρημα σου, όπως λέει και το αυριανό Ευαγγέλιο της 32ης Κυριακής της περιόδου του έτους).

Σήμερα το πρωί στη Χίο, έρχονται 3 παλικάρια, ο ένας είχε εισιτήριο για Αθήνα, οι άλλοι δύο όχι: η βάρκα τους είχε αναποδογυρίσει στη θάλασσα, και είχαν χάσει έγγραφα και χρήματα. Μπορείς να μην τους βοηθήσεις;; Τι να τους πω: φύγετε; πάτε να σας δώσουν οι άλλοι. Δεν είναι ζητιάνοι.

Ούτε εγώ προσωπικά, με τα λίγα χρήματα που οι ιερείς παίρνουμε, ούτε κάποιοι από τους ενορίτες μου που βοηθάνε από την τσέπη τους, μπορούμε να ανταπεξέρθουμε. Σίγουρα δεν μπορούμε να είμαστε Καλοί Σαμαρείτες με όλους, όμως στις ενορίες μας, στα σκευοφυλάκια μας, μπορούν να υπάρχουν μερικά κρουασάν, σοκολάτες, γκοφρέτες ή κονσέρβες, ή καμιά χειμωνιάτικη μπλούζα.

………., δεν μπορώ να ανταπεξέλθω μόνος μου, το οικονομικό βάρος είναι μεγάλο, και οι ενορίες μας δεν έχουν ταμείο Κάριτας. Τα 500 ευρώ που ένας ανώνυμος ευεργέτης μου είχε δώσει, τα ξόδεψα με το να τους αγοράζω κάποια απαραίτητα για αυτούς.

Σε παρακαλώ, να μας βοηθήσεις να έχουμε κάποια απαραίτητα πράγματα στα σκευοφυλάκια μας στη Χίο και στη Μυτιλήνη, έξω από επίσημα προγράμματα της Κάριτας που τρέχουν και είναι μια μεγάλη βοήθεια και για τη Χίο και για τη Λέσβο. Να δίνουμε κάτι σε αυτούς που με ειλικρίνεια στα μάτια μάς ζητάνε.
Οι ενορίες μου δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Σε παρακαλώ, σου το ζητάω αδελφικά και χριστιανικά, βοήθησέ μας.
Έχουμε ανάγκη από:
παστέλια
σοκολάτες,
κρουασάν,
κονσέρβες (φασόλια, ντολμαδάκια)
μπλούζες, παντελόνια για άντρες (τα γυναικόπαιδα έχουν ήδη πολλά).

Αυτά θα μείνουν στην ενορία για όσους μας τα ζητάνε. Ξέρεις επίσης τον τραπεζικό μου λογαριασμό, οπότε η οποιαδήποτε κατάθεση είναι ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ και καλή Κυριακή.
π.Λέων

——–
ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Αγαπητέ Π. Λέων, 
διάβασα με προσοχή  όσα γράφεις στον……… Δεν ξέρω πως θα ανταποκριθεί και ποιες δυνατότητες έχει! Όμως θέλω και η τοπική μας Εκκλησία να βοηθήσει από το υστέρημά της, (ετήσια έσοδα 15.000, ευρώ, φόρος εισοδήματος 6.047,34 και ΕΝΦΙΑ 2461,88) γ' αυτό σου στέλνω 900 ευρώ να τα διαθέσεις για τις ανάγκες που αναφέρεις!
Καλή Κυριακή και σε σένα και σε όλους τους ενορίτες μας  

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 28 Μαΐου  2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου