ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΡΙΤΑΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ…

Ευτυχώς που υπάρχει η αλληλεγγύη και η διάθεση προσφοράς πολλών χιλιάδων ανθρώπων! Όπως η χώρα μας έτσι και η γειτονική χώρα, η Ιταλία, προσπαθεί να βγει από την πανδημία και να επανεκκινήσει την οικονομία της. Παρουσιάσαμε πρόσφατα την συνάντηση του Προέδρου της Ιταλικής Ιεραρχίας με όλα τα εργατικά συνδικάτα της χώρας, για την από κοινού συμπόρευση για την αξιοπρέπεια των εργαζομένων (πρωτοβουλίες αδιανόητες για τη δική μας νοοτροπία…). Σήμερα θα παρουσιάσουμε τον απολογισμό της Κάριτας της χώρας, ως το βασικό φορέα κοινωνικής συμπαράστασης της Εκκλησίας

Βοηθήθηκαν 1,9 εκατ. άνθρωποι – από 93.000 εθελοντές και 407 άτομα που έκαναν “πολιτική θητεία” εντός 2020.

Υπάρχουν 4.188 κέντρα ακρόασης, σε Ενοριακό, Επισκοπικό, ή κεντρικό επίπεδο, που μπορούν να απευθυνθούν όσοι χρειάζονται βοήθεια.

Υλοποιήθηκαν 155 προγράμματα βοηθείας σε 70 Επισκοπές από 833 νέους.

Από το Σεπτέμβριο 2020 ως το Μάρτιο 2021 ιδιαίτερα, η Κάριτας δέχθηκε 545.000 άτομα δηλ. πάνω από 2.600 ημερησίως, το 57, 8 % Ιταλούς.

Το 1/4 των ανωτέρω δηλ. 132.717 άτομα ήταν νεόπτωχοι, δηλαδή άνθρωποι που δεν είχαν ζητήσει ποτέ στη ζωή τους βοήθεια! Το 53,7 % ήταν γυναίκες.

Η αύξηση των προβλημάτων αφορούσε ψυχοκοινωνικά προβλήματα ηλικιωμένων και γυναικών, κατά 77,4%, αναβολή αναγκαίων ιατρικών πράξεων, εκτός covid, ελλείψει χρημάτων, κατά 66,8%, παιδική φτώχεια, κατά 66,3%, ενδοοικογενειακή βία, κατά 51,1%.
Οι άνθρωποι που απευθύνθηκαν για βοήθεια ήταν κυρίως εργάτες, εποχικοί εργαζόμενοι και υποψήφιοι για ταμείο ανεργίας ή πρόωρη συνταξιοδότηση.
Αντίστοιχα ανά τομέα δραστηριότητας, η εστίαση ήταν ο μεγαλύτερος χαμένος (94%), ακολουθούμενος από τουρισμό / διαμονή (76,4%), το εμπόριο (64,2%) και το χώρο πολιτισμού και θεάματος (53,2%).
Όσο για τα καθημερινά θέματα που οι Κάριτας, μέσω Ενοριών κι Επισκοπών, έδωσαν “ζεστό χρήμα” σε ανθρώπους που απευθύνθηκαν σε αυτές, ήταν πληρωμές ενοικίων και λογαριασμών κοινής ωφέλειας, αγορές φαρμάκων, στήριξη επαγγελματιών για να μην κλείσουν καταστήματα, αγορά σχολικών ειδών και τάμπλετ για παιδιά, ώστε να συνεχίσουν σχολείο εξ αποστάσεως…

Πληροφόρηση και φωτογραφίες από Πρακτορείο SIR

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

5η Κυριακή της Τεσσαρακοστής Α      

5η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ                (Α)                   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ                                  Πβ. Ψλ 43(42),1-2                     Κρίνε με, Κύριε, υπεράσπισε την υπόθεσή μου από ένα

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 1-2 Απριλίου 2023

Οικισμός Ενορία 1–2 Απριλίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Σάββατο 19.30 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου