«Ευσπλαχνίνη» ένα φάρμακο για όλες τις σωματικές και ψυχικές παθήσεις!

«Ευσπλαχνίνη» ένα φάρμακο για όλες τις σωματικές και ψυχικές παθήσεις! Το «φάρμακο» για την υγεία της καρδιάς και της ψυχής, που παρουσίασε ο Πάπας Φραγκίσκος  στις 17 Νοεμβρίου του 2013, δόθηκε και χθες Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016 στο λαό που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη για την Κυριακάτικη προσευχή  «ο Άγγελος του Κυρίου»

Και χθες ο  Άγιος Πατέρας αφού πρώτα το παρουσίασε  από το παράθυρο του Αποστολικού Οίκου, μοιράστηκαν 40 χιλιάδες  κουτιά  με την λεγόμενη «Ευσπλαχνίνη» στους συγκεντρωμένους πιστούς.

Την δωρεάν διανομή της « Ευσπλαχνίνης»   που είναι το ενδεικνυόμενο φάρμακο  γι’ αυτό το Ιωβηλαίο έτος  της Ευσπλαχνίας – το μοίρασαν στους συγκεντρωμένους πιστούς οι φτωχοί, οι άστεγοι  και οι πρόσφυγες, μαζί  με άλλους  εθελοντές  και εθελόντριες με την καθοδήγηση  της ειδικής Αποστολικής Επιτροπής.

Τα κουτιά  του «πνευματικού φαρμάκου»  καθόλα παρόμοια με τα κουτιά  των φαρμάκων, περιέχουν  το κάθε ένα φύλλο οδηγιών  χρήσης, την δοσολογία, τον τρόπο λήψης, και τις δόσεις  σε τρεις γλώσσες,  το ροδάριο  της Θείας Ευσπλαχνίας  της Αγίας FaustinaKowalka,  αποτελούμενο από 59  εσωκαρδιακούς κόκκους και την εικόνα του  φιλεύσπλαχνου Ιησού.

Η πρωτοβουλία γεννήθηκε από μία ιδέα των ευλαβών  πολωνών ιεροσπουδαστών προς την Αγία Faustina, την μοναχή  η οποία ξεκίνησε την ευλάβεια προς την «Θεία  ευσπλαχνία», που τόσο είχε επηρεάσει τον Άγιο Πάπα Ιωάννη-Παύλο τον Β΄.

Όταν πριν από τρία χρόνια ο Πάπας Φραγκίσκος παρουσίαζε την «Ευσπλαχνίνη»  σε 20 χιλιάδες πιστούς  έλεγε:  “Δεν θέλω να κάνω τον φαρμακοποιό, αλλά θέλω να προτείνω  σε όλους ένα ειδικό φάρμακο, που θα είναι χρήσιμο για να συγκεκριμενοποιήσει  τους καρπούς  του έτους της πίστεως το οποίο τελειώνει. Υπάρχει ένα ροδάριο  με το οποίο μπορεί κανείς να προσευχηθεί  στη  «Θεϊκή Ευσπλαχνία», που είναι πνευματικό βοήθημα  για την ψυχή μας,  και βοηθά τη μετάδοση παντού της αγάπης, της συγνώμης και την αδελφοσύνη».

Μην ξεχάσετε να το πάρετε, διότι κάνει καλό στην καρδιά, στην  ψυχή και σε όλη τη ζωή».

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Από την απόλυτη μη βία του Ευαγγελίου, στη Θεολογία του δίκαιου πολέμου (του Σεβ. Ιωάννη)

Αγαπητοί αναγνώστες, Επειδή μερικά από τα κείμενα μου, κυρίως στην πρώτη περίοδο, ήταν εξαιρετικά μακροσκελή και αναλυτικά, έχω την εντύπωση πως πέρασαν απαρατήρητα. Αποφάσισα, λοιπόν,

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 28 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου